Članska ekipa FC Litija je zmagovalec pripravljanega turnija Litija 2017, potem ko je v polfinalu in finalu ugnala KMN Sevnica in FutureNet Maribor. Igralo se je 2x30 minut brez ustavljanja časa.

Na močnem turnirju štirih prvoligaških ekip, kjer so poleg naše ekipe nastopile ekipe FutureNet Maribor, KMN Sevnica in KMN Oplast Kobarid, smo videli obrise tistega, kar nam bo letošnja sezona prinesla. Turnir so si ogledali tudi trenerji ostalih ekip 1. SFL in 2. SFL (Sead Nadarevič, Mile Simeunovič, ...), selektor reprezentance Slovenije, Andrej Dobovičnik, sekretar KMN pri NZS, Stane Kokalj ter nova predsednica KMN pri NZS, Samantha Tina Lovše. Prav vsako tekmo si je ogledalo najmanj 100 gledalcev, ki so imeli kaj videti.

Na prvi polfinalni tekmi je FC Litija premagala ekipo KMN Sevnica z rezultatom 4:1, v drugem polfinalnem dvoboju pa je bila ekipa FutureNet Maribor z rezultatom 1:0 boljša od ekipe KMN Oplast Kobarid. Na prvi tekmi smo videli premoč Litije, saj je Sevnica šele ta teden začela s pripravami na novo sezono, Litijani pa se že pospešeno pripravljajo na superpokal, ki bo 2. septembra v Ljutomeru. Na drugi tekmi je v borbeni in na trenutke celo grobi igri Maribor slavil po zadetku Uroša Krofliča, ki se tako po poškodbi v lanski sezoni vrača na futsal parket.

Na tekmi za tretje mesto smo videli največ zadetkov na tem turnirju. Tekma med Sevnico in Oplastom se je končala z rezultatom 1:5 za ekipo iz Kobarida. Obema ekipama se je nekoliko poznala utrujenost zaradi kasnejšega začetka priprav, kar se je nekoliko poznalo v igri, Sevnico pa je na koncu malo izdala tudi mladost. V finalu smo videli prvi letošnji dvoboj lanskih finalistov državnega prvenstva, ki pa se je tokrat končal z zmago Litije. Edini zadetek je v finalu dosegel Teo Turk, ki je Litijo popeljal do zaslužene zmage tega turnirja. Poleg zadetka je Litija zadela še štiri vratnice, na drugi strani pa si je tudi Maribor priigral nekaj priložnosti, ki pa niso resneje ogrozila vrata Vida Severja.

Na tem mestu se ekipam KMN Sevnica, KMN Oplast Kobarid in FutureNet Maribor zahvaljujemo za sodelovanje na turnirju in jim želimo vse dobro v novi sezoni!

Rezultati:

Polfinale:
FC Litija vs. KMN Sevnica  4:1 (3:0)
1:0 Denis Totošković (11'), 2:0 Teo Turk (19'), 3:0 Nik Jelič (25'), 4:0 Danijel Pantič (52'), 4:1 Uroš Martič (55')

FutureNet Maribor vs. KMN Oplast Kobarid  1:0 (0:0)
1:0 Uroš Kroflič (36')

Tekma za 3. mesto
KMN Sevnica vs. KMN Oplast Kobarid 1:5 (0:2)
0:1 Jure Uršič (14'), 0:2 Nejc Kovačič (28'), 0:3 Anže Širok (36'), 1:3 Jan Nečemer (42'), 1:4 Nejc Kovačič (48'), 1:5 Gregor Kos (51')

Finale
FC Litija
vs. FutureNet Maribor
1:0 Teo Turk (16')

Postave ekip
FC Litija: Vid Sever, Nejc Vrhovec, Žiga Dovč, Danijel Pantič, Alen Fetić, Denis Totošković, Borut Ručna, Teo Turk, Nikola Jelič, Klemen Duščak. Trener: Damir Pertič
FutureNet Maribor: Florjan Fras, Ivan Pavlič, Žiga Čeh, Ivan Matan, Miha Magdič, Kristijan Postružin, Anton Gaši, Aleš Vrabel, Rok Rednak, Uroš Kroflič, Fehro Vejzovič. Trener: Matej Gajser
KMN Oplast Kobarid: Jaka Sovdat, Anže Širok, Gregor Kos, Žan Koren, Jure Uršič, Tine Kravanja, Gašper Konavec, David Lah, Nejc Kovačič, Igor Bratič. Trener: Saša Leban
KMN Sevnica: Denis Goverkar, Beno Goverkar, Mihael Grigič, Jan Nečemer, Uroš Martič, Marko Račič, Domen Krnc, Matej Kranjčevič, Jaka Motore, Dejan Pšeničnik. Trener: Mitja Jontez