Anže Širok, 28-letni reprezentant, ki prihaja iz Nove Gorice, je novi član FC Litija. Za slovensko reprezentanco je zbral 27 nastopov in dosegel 5 zadetkov. Kaj je povedal ob prihodu v Litijo, pa si preberite v nadaljevanju pogovora.

Anže Širok, si nova okrepitev FC Litija. Kako ste navezali stike, ki so vodili do prestopa?

Kontakt je bil vzpostavljen že med lansko sezono, vendar se takrat še nisem odločil za prestop. Iz FC Litija so me ponovno kontaktirali v tem prestopnem roku in po daljšem premisleku in pogovoru s starim klubom, sem se odločil, da je čas za korak naprej. Zato sem prestopil v Litijo.

Kaj je pretehtalo pri odločitvi?

Pretehtalo je to, da bom imel tu verjetno več možnosti, da se borim za državni naslov. Ta lovorika mi še manjka.

Po Puntarju, Oplastu in ostalih klubih je to nov korak v tvoji karieri. Kakšni so tvoji cilji?

Kot sem že pri prejšnjem vprašanju dejal - cilj je naslov državnega prvaka. To je moj prvi cilj, čeprav vemo, da bo letos zelo težko, ker je letos konkurenca najhujša v zadnjih petih ali desetih letih. Toda srečo je treba izzvati in upam, da bo uspelo.

Si že govoril s trenerjem Pertičem?

Še preden sem se odločil za Litijo, sem želel od njega slišati kaj od mene pričakuje oziroma kako me vidi v ekipi. Pogovorila sva se in tudi to je pretehtalo pri odločitvi za prestop v Litijo.

Bi kaj sporočil svojemu bivšemu klubu, KMN Oplast Kobarid?

Rad bi povedal to, da sem v Kobaridu preživel najboljša tri leta in pol do sedaj v svoji karieri. Zahvaljujem se jim za priložnost, ki so mi jo ponudili in za status, katerega sem si pri njih lahko izboril. Nikoli pa ne reci nikoli, da se kdaj ponovno ne vrnem, glede na to, da so tudi meni najbližji klub.

Igral pa si že pred svojimi novimi navijači, Litijskimi levi. Bi kaj sporočil tudi njim?

Obljubim, da se bom boril za dres FC Litija, tako kot sem se v dresu Oplast Kobarida. Upam, da se bomo na koncu tudi skupaj veselili.

Hvala Anže in dobrodošel v FC Litija!