Nekaj besed pred samim začetkom UEFA Futsal EURO 2018 si je za naš klub vzel nekdanji igralec, zdaj kapetan slovenske reprezentance, Igor Osredkar.

ČAKA VAS EVROPSKO PRVENSTVO PRED DOMAČIMI NAVIJAČI. ALI JE TO LAHKO PRITISK ALI SAMO POZITIVA?

"Čuti se določen pritisk. Zagotovo je to pozitivno, kajti imeli bomo bučno podporo s tribun ampak kljub temu pa je pritisk prisoten saj vsi od nas pričakujejo dober rezultat in predvsem za jutrišnjo tekmo, ki vemo, da je dvorana razprodana. Ampak smo športniki in smo tega navajeni in moramo s tem živeti."

STE BILI ZADOVOLJNI S PRIPRAVAMI?

"Da. Priprave so potekale tako, kot si je strokovni štab zadal in sam mislim, da smo jih opravili z odliko. Bila je delovna vnema na visoki ravni. Vsi smo bili motivirani, vsi vemo, da je to nek vrhunec v dozdajšnji karieri. Trudili smo se po svojih najboljših močeh."

VAŠ VRHUNEC? EVROPSKO PRVENSTVO V SLOVENIJI ALI KATERI DRUGI DOGODEK?

"Kot sem že omenil v nekaj intervjujih je to zagotovo vrhunec dozdajšnje kariere vsakega igralca, ki je v tej reprezentanci. Ponosni smo na to, da bomo in da gremo proti koncu kariere in da bomo odigrali še to prvenstvo na domačih tleh."

KAKŠNA SO PRIČAKOVANJA PRED PRVENSTVOM?

"Naš cilj je in k temu bomo stremeli, da se poskusimo prebiti iz skupine ven in uvrstiti v četrtfinale. Potem je vse mogoče. Sledi tekmovanje na izpadanje in to vemo kaj pomeni. Ampak mi bomo stremeli k temu, šli bomo korak po koraku, tekmo po tekmi in prvi poglavitni cilj nam je zagotovo priti iz skupine ven."

tekst in foto: JB