Pred pričetkom UEFA FUTSAL EURO 2018, smo se na medijskem dnevu pogovarjali s selektorjem reprezentance Srbije, g. Goranom Ivančićem.

Čaka vas tekma proti zelo motiviranemu domčainu, reprezentanci Slovenije. Kakšna so vaša pričakovanja?

Na otvoritveni tekmi bo ogromno pritiska. To bo prva tekma na prvenstvu, polna dvorana, pomembni gostje, vsi ki kaj pomenijo v evropskem futsalu bodo tam. Vendar kljub temu pričakujem, da bo vse fenomenalno. Mi obljubljamo, da bomo dali vse od sebe. Kakšen bo razplet tekme vam ne morem povedati, saj bi bila napoved tekme nehvaležna. Storili bomo vse kar je v naši moči, da zmagamo.

goran ivancicManjkala vam bosta dva zelo pomembna igralca. Je to velik udarec za vas?

Da, to bo za nas velik udarec. Od prvih šestih igralcev nam bodo manjkali kar – kapetan Marko Perić in vratar Miodrag Aksentijević zaradi kartonov, manjkal pa bo tudi Marko Pršić, ki se je poškodoval in ne bo nastopil na prvenstvu. In ko ti od prvih šestih igralcev manjkajo kar trije, je to zagotovo velik udarec za nas. Kljub temu verjamem, da bodo igralci, ki bodo nastopili na prvi tekmi, dali vse od sebe.

Kakšen je cilj srbske reprezentance na tem turnirju?

Prvi cilj nam je zagotovo, da napredujemo iz skupine. Verjamem, da bomo dali vsako tekme od sebe maksimum. Če to ne bo dovolj, bomo podali roko nasprotniku in mu športno čestitali. Ampak borili se bomo do konca!