Pred pričetkom prvenstva se je Jaka Bregar pogovoril s Sergeijem Abramovim, ki od tega prvenstva pričakuje veliko.

Kakšna so vača pričakovanja pred evropskim prvenstvom v Sloveniji?

To evropsko prvenstvo bo velik dogodek za vse nas, ki smo tu. Slovenija je odlično pripravila vse kar se tiče tega prvenstva. Ko pa govorimo o mojih pričakovanjih, so ta jasna – želimo zmagati vse tekme, gremo tekmo po tekmo.

Igrali boste proti Kazahstanu in Poljski. Kaj veste o teh ekipah?

Imamo kar nekaj informacij o Kazahstanu in Poljski, imamo kar nekaj njihovih videoposnetkov tekem, nekaj njihovih taktičnih podatkov in analiz, ki smo jih opravili. Mislim, da imamo dovolj informacij, da se dobro pripravimo na obe tekmi. Šele tekme pa bodo nato pokazale pravo moč vseh ekip.

Ruski reprezentanci se je pridružil še en naturalizirani igralec, Esquerdinha. Kaj lahko poveste o njem? Se je dobro vključil v reprezentanco?

esquerdinha sej počuti sproščeno in je pripravljen za ta turnir. V Rusiji je igral pet ali šest let, tudi skupaj sva igrala v Rusiji, tako da s prilagajanjem ne bi smel imeti velikih problemov. Počuti se vredu in je pripravljen, saj pozna vse igralce.

V Ljubljani ste sedaj dva dni. Kako se počutite?

Mestnega središča še nismo videli, saj zaenkrat zaradi vseh obveznosti še nismo imeli časa. Odšli smo le do nakupovalnega središča. Kar pa se tiče arene - pripravljena je perfektno! Vse pohvale!

Foto in tekst: JB