Na medijskem dnevu, ki je potekal v Areni Stožice, smo se pogovarjali s kapetanom Srbije - Markom Perićem.

Čaka vas tekma proti zelo motiviranemu domačinu, reprezentanci Slovenije. Kakšna so vaša pričakovanja?

Veste, imel sem srečo, da sem pred dvema letoma igral pred 10.000 - 11.000 gledalci prav proti Sloveniji, ko smo bili domačini na domačem evropskem prvenstvu. To je izredno visok pritisk tudi na domači reprezentanci. Vendar na strani Slovenije bodo navijači, ki so lahko ključni faktor, ko morda reprezentanci ne bo šlo vse po planih. Navijači dodajo vsaki ekipi prepotrebno moč za igranje, ko ste utrujeni in kadar nimate več moči. S tem pa ustvarijo tudi pritisk na nasprotno ekipo, ki ji je zato še težje. Kar pa se tiče pričakovanj - pri nas ne igrava jaz in naš prvi vratar Aksentijević, tako da smo oslabljeni. Pričakovanja so vedno pozitivna. Jaz upam in verjamem, da igralci kateri bodo na terenu, da bodo dali svoj maksimum in da naredimo pozitiven rezultat. Bomo videli kako bo po tekmi.

Omenili ste že, da boste manjkali vi in Aksentijević. Kako velik udarec je to za vašo ekipo?

Reprezentanca Srbije ni kot reprezentanca Italije ali Španije, kjer imajo 20-25 igralcev na svoji listi in lahko zamenjajo igralca v vsakem trenutku, ki jim ni več po godu. Nam vsak igralec ogromno pomeni in vsak igralec nam je pomemben. Sigurno se bo poznala odsotnost Aksentijevića in mene, ampak zaupam v te igralce, ki bodo odšli na igrišče.

Kakšen pa je realni cilj reprezentance na tem prvenstvu?

Realni cilj srbske reprezentance je, da se uvrstimo v nadaljni krog. Potem bomo videli kaj in kako. Pomembno je, da se skoncetriramo na vsako tekmo. Ni potrebno da govorimo veliko vnaprej, ker je še prezgodaj za to. Pomembno je, da najprej razmišljamo o reprezentanci Slovenije, potem Italije in šele nato bmo videli ali smo prišli iz skupine ali ne. Če bomo prišli naprej bo to velik uspeh in potem je vse mogoče v četrtfinalu.

Foto in tekst: JB