Medtem, ko je potekalo UEFA FUTSAL EURO 2018, v našem klubu nismo mirovali. Mlade ekipe so igrale prvenstvene tekme, vmes pa odigrali tudi kakšno prijateljsko srečanje in sodelovali na Grassroots turnirju v Areni Stožice, navezali pa smo stike tudi s članskim klubom iz tujine.

V sredo, 7.2.2018, je ekipa U13 pod vodstvom Roka Mitiča, sodelovala na prijateljskem Grassroots turnirju v Areni Stožice, kjer so se fantje izkazali s svojim znanjem, v spominu pa jim bo ostalo tudi dejstvo, da so igrali v Areni ter na parketu na katerem poteka UEFA Futsal EURO 2018! Izkazali so se tako na parketu kot tudi ob njem, dobili so nekaj podpisov selektorja Slovenije in igralcev, ki so bili tam ter napravili nekaj selfiejev tudi za svoj spomin.

8. februarja pa smo imeli v Litiji prav posebne goste iz Anglije in sicer gre za nogometno ekipo U15 AFC Fylde, ki je odigrala prijateljsko srečanje z našo ekipo U15. Odigrali so nekakšen mini turnir, kjer pa rezultat ni bil pomemben. Bolj kot rezultat je pomembno dejstvo, da so fantje odigrali mednarodno prijateljsko tekmo proti svojim vrstnikom, v klubu pa smo dobili nove prijatelje iz tujine. Kluba sta si na koncu izmenjala tudi dresa, ki ga je v imenu FC Litija predal kapetan članskega moštva, Gašper Vrhovec! Ekipa iz Anglije si je nato še ogledala polfinalni srečanji v Areni Stožice in tako smo eni in drugi preživeli lep futsal dan.

Na tem mestu pa objavljamo še prevedeno pismo, ki ga je na naš email (original spodaj v sliki) poslal predstavnik kluba AFC Fylde, g. Matt Agnew:

"Dobro jutro.

Vzel sem si čas, da se vam zahvalim za vso pomoč pri organizaciji tekem med AFC Fylde in FC Litija. Tekme so bile fantastične in odigrane v duhu fair playa. Ne morem dovolj pohvaliti vaše dvorane, vašega mesta in vaše gostoljubnosti. Rok je imel odličen odnos do naše ekipe in je res dober človek v tem klubu. Od prvega poslanega maila g. Stanetu Kokalju do tekme včeraj je bilo res vse korektno in pošteno iz vaše strani. Zelo smo uživali tudi na poflinalnih tekmah UEFA FUTSAL EURO, ki so se končale po pravi drami in kazenskih strelih. V imenu vseh v klubu AFC Fylde se vam želim zahvaliti za vse in tudi za podpisan dres vašega kluba.

Vse dobro.

Matt Agnew.
AFC Fylde."

Hvala vam prijatelji iz Anglije!

Toda to še ni vse. Dobili smo tudi nove prijatelje iz Francije, ekipo RCA FUTSAL, ki bi s člansko ekipo morala odigrati tudi prijateljsko srečanje. Do te žal ni prišlo, ker smo v klubu mislili, da bomo morali odigrati tekmo 1. SFL. Toda to nas ne bo ustavilo, da v prihodnosti, ne bi odigrali vsaj kakšnega srečanja. Spodaj v slikah prilagamo tudi zapis njihovega kluba na Instagramu in zahvalo našemu članskemu trenerju g. Damirju Pertiču in našemu klubu. Hvala vam RCA FUTSAL!