Člansko moštvo

loading...

Mlajše selekcije

loading...

Splošne informacije

loading...

rs okna 811 204

1.ekipa.gifPo desetih krogih državnega prvenstva smo z novo zmago še naprej za petami vodilni ekipi iz Zagorja. Tokrat smo premagali novinca v ligi, ekipo Branik Maribor. Nedorasel nasprotnik na tokratnem srečanju je ''ponudil'' priložnost trenerju tesku, da je namenil minutažo prav vsem igralcem, od katerih jo je najbolje izkoristil Boštjan Bizjak s svojim prvim zadetkom v dresu Svee.

SVEA : BRANIK MARIBOR   6 : 2 (3 : 0)

Športna dvorana Litija, gledalcev: 200, sodnika: Šivic in Zirdum, delegat: Savić.

Strelci: 1:0 Osredkar (7), 2:0 Bizjak (9), 3:0 Bauman (17), 3:1 Kraut (24), 4:1 Smiljanič (25), 5:1 Lajovic (30), 6:1 Smiljanič (36), 6:2 Kraut (39)

Svea:
Kazič, Bauman, Bizjak, Pantič, Kuburič, Osredkar, Kristan, Mihelič, Bratič, Smiljanič, Lajovic, Lazicani. Trener: Tesko.

Branik Maribor:
Mlaker, Ravnjak, Brglez, Kraut, Curkič, Šabeder, Ekselenski, Gajser, Vraber, Boh. Trener: /

Rumeni kartoni: Brglez, Kraut (Branik
Aku. prekrški: 1 pol. 4 : 4; 2. pol. 3 : 4.

Oslabljena Svea, pri kateri so manjkali Tokič, Vrhovec in Delamea je tokrat gostila futsalerje iz Maribora, ki v letošnjem prvenstvu niso osvojili še niti točke. Od prve minute je bil na golu Kazič, v prvi postavi je začel tudi mladi Lajovic. Litijani so se sprva nekoliko mučili z borbenimi gosti, vendar vseskozi napadali. V deveti minuti je Kraut storil prekršek nekoliko na desni strani, prosti strel je izvajal Osredkar in povedel svojo ekipo v vodstvo. Tudi drugi gol je padel po prekinitvi. Pritisk domačih je prisilil goste v napako in iz indirektnega strela s šestih metrov, po zmedi v kazenskem prostoru, je žogo v gol potisnil Bizjak, ter se veselil svojega prvega zadetka v dresu Svee. Po drugem golu so bolj napadali tudi Mariborčani, nevarna sta bila predvsem strela Ravnjaka in Ekselenskega, toda Kazič je ostal nepremagan. Zatem se je igra nekoliko umirila, videli smo nekaj strelov na obeh straneh, proti koncu prvega dela je po ukradeni žogi tretji zadetek za Sveo zabil Bauman. 3:0 je bil tudi izid ob polčasu.

Drugi del se je začel z menjavo v vratih gostov, poškodovanega Mlakerja je zamenjal mladi Boh, ki se je kar nekajkrat izkazal in domače prikrajšal za kakšen zadetek več. Z dobrimi obrambami je slednji na soigralce deloval dobro, saj je Kraut po protinapadu matiral domačega vratarja Kaziča. Še ne minuto zatem pa smo lahko videli izjemen zadetek Smiljaniča. Lajovic je žogo podal z glavo, Smiljanič pa z volejem in pravo bombo zadel spodnji desni kot Bohovega gola. Strelec se je podajalcu oddolžil pet minut kasneje, ko sta zamenjala vlogi. Smiljanič podajalec, Lajovic strelec. Pri gostih je nato v ospredje prišla kratka klop in tako so bolj kot ne čakali na kakšen protinapad ali napako domačih. S svojim drugim golom jim je načrte prekrižal Smiljanič. Po vodstvu s petimi zadetki so pri litijanih priložnost zaigrati v prvi ekipi dočakali Pantič, Kuburič (podal za šesti zadetek) in vratar Bratič. Gostje so sicer dosegli še drugi gol, kar je ob pomoči Osredkarja, od katerega se je žoga odbila in spremenila smer, uspelo Krautu.

Tik ob koncu srečanja se je dvorana z dolgim ''aplavzom'' spomnila pred tremi leti preminulega igralca litijske ekipe in državne reprezentance Jožeta Pavška  Prihodnji teden čaka igralce Svee nova domača preizkušnja, zadnja v letu 2007, izjemoma bo tekma na sporedu v soboto ob 19.00, nasprotnik bo ekipa Živexa iz Celja.

Gašper Repina