Člansko moštvo

loading...

Mlajše selekcije

loading...

Splošne informacije

loading...

rs okna 811 204

1.ekipa.gifS sinočnjim srečanjem prav gotovo ne morejo biti zadovoljni v litijski vrsti, saj so še tretjič izgubili v letošnjem prvenstvu, zanimivo vsa tri srečanja so izgubili v domači dvorani. Precej dolgo nazaj bi morali listati kdaj domača ekipa na enem srečanju ni dosegla zadetka, če nas spomin ne vara je bilo to edinkrat nazaj na srečanju v Sevnici, ko je bilo izid na koncu enak sinočnjemu. Kljub le enemu zadetku pa je bilo srečanje zelo zanimivo, s številnimi  priložnostmi,  precej  koristnega tekanja in borbenosti z obeh strani. Kako je vse skupaj videl naš Gašper pa si preberite v nadaljevanju.

SVEA : ŽIVEX          0 : 1 (0 : 0)

 Športna dvorana Litija, gledalcev 250, sodnika: Toplak in Vivod, delegat: Bezjak.

 Strelec: 0 : 1 Kroflič (34).

SVEA: Tokič, Bauman, Bizjak, Delamea, Kuburič, Osredkar, Vrhovec, Kristan, Mihelič, Tokič, Smiljanič, Lajovic. Trener: Tesko.

ŽIVEX: Mihajlovič, Railič, Hrovatič, Vojsk, Gajšek, Kroflič, Markl, Čretnik, Kugler V., Kugler D., Hren, Recko. Trener: Jontez.

Rumena kartona: Smiljanič (Svea); Čretnik (Živex).
Aku. prekrški: 1.pol.: 5 : 5; 2.pol.: 4 : 4.

V litijski športni dvorani smo tokrat spremljali zanimivo predstavo dveh dobrih ekip. Svea je na lestvici pred tekmo zasedala drugo, celjski Živex pa šesto mesto. In glede na to bi marsikateri ljubitelj futsala mislil, da je zmagovalec že odločen in da bodo tri točke ostale v Litiji. Toda temu ni bilo tako. Domači so sicer pritisnili od prve minute in v uvodnih treh minutah zapravili prav toliko sto procentnih priložnosti, vendar se mreža danes odličnega vratarja gostov, Mihajloviča ni zatresla. Domači navijači so se držali za glavo in mrmrali nepisano pravilo kdor ne da dobi, ki pa se, vsaj prvi polčas ni uresničilo. Še naprej so z napadi prednjačili Litijani, borbeni in dobro postavljeni gostje pa jim niso dovolili razviti igre, s katero bi dosegli zadetek. Nekje na polovici prvega polčasa so se Celjani odločili spremeniti taktiko in iz obrambne prešli v bolj napadalno igro, kar se jim je obrestovalo z nekaj možnostmi za zadetek, kaj več od vratnice, po strelu Krofliča iz prostega strela, pa jim ni uspelo. Zatem smo videli nekaj poskusov Litijanov od daleč, povsem ob koncu prvega dela pa skorajšnje vodstvo Živexa. Saj so domači deset sekund pred polčasom izgubili žogo na sredini igrišča, proti vratom Tokiča je stekel Kugler, ki pa je bil na žalost peščice gostujočih navijačev nenatančen in streljal preko gola. Tako se je prvi del končal brez zadetkov.

Če je kdo mislil, da se bo v drugem polčasu kaj spremenilo se je motil. Litijani so vseskozi napadali, imeli pobudo in priložnosti, vendar danes pač ni bil njihov dan. Izgledalo je, kot da tekmujejo, kdo bo naredil več nepotrebnih napak. Celjani so medtem čakali morebitno priložnost za protinapad in nekajkrat so bili zelo blizu gola. Tekma se je prevesila v drugo polovico, semafor pa je še vedno kazal nepriljubljenih 0-0. Nato je prišla 34. minuta in napaka domačega igralca Miheliča. Slednji je na sredini igrišča hotel preigrati Krofliča, ta pa mu je žogo izbil in stekel v protinapad. Obšel je Tokiča, streljal in povedel svoje moštvo v vodstvo. Pričakovati je bilo igro z vratarjem v polju Litijanov, vendar se Tesko (razen zadnje minute) ni odločil za to možnost. Njegovi varovanci so še vedno napadali, vendar je bil zadnji sodnikov žvižg vedno bližje. Poskušali so zadeti od daleč toda gostje so vse strele uspeli blokirati tako da se je tekma končala z minimalno zmago futsalerjev Živexa. Zasluženo! Celjani so tokrat v Litiji pokazali, da dobra igra in poraz proti zagorjanom prejšnji teden ni bila le muha enodnevnica. Z agresivnim pokrivanjem in dobro postavljenimi igralci so povsem onemogočili domače ter jim zadali tretji letošnji poraz, zanimivo vse tri so zabeležili na domačem parketu.

Velja omeniti, da se je v ekipo Svee vrnil poškodovani Vrhovec, ki pa še ni dobil priložnosti za igro. Do zimskega počitka ekipo čakata dva gostovanja. Prvenstveno v Tolminu proti Puntarju in prihodnji teden pokalni obračun s Tomažem. To je bila tudi zadnja domača predstava lesarjev v iztekajočem se letu 2006.

 

Gašper Repina