Člansko moštvo

loading...

Mlajše selekcije

loading...

Splošne informacije

loading...

rs okna 811 204

2.ekipa.gifKončan je jesenski del prvenstva v 2. SFL zahod. Naša mlada ekipa je v tem zadnjem obračunu v domači dvorani v derbiju tega kroga več kot odlično odigrala srečanje proti jesenskim prvakom iz Ribnice. S tem so igralci pokazali, da so bili zadnji izidi zgolj plod pada koncentracije in nekaterih poškodb, neizkušenost tokrat ne bomo omenjali. Tokrat so jo po videnem ribničani še poceni odnesli, kar boste lahko prebrali v poročilu. Na koncu so slavili gostje  s 3 : 5.  Na nedeljskem srečanju smo na drugoligaški tekmi videli tudi navijače gostov, kar je vzpodbudilo tudi domače ''fene'' in vzdušje je bilo primerno derbiju kroga. še strelci za domače: Vrhovec,  Žalac in  Adamovič.


ZLATARNA LEA : EXTREM 3 : 5 (1 : 1)

Športna dvorana Litija, gledalcev 150, sodnika: Crnkovič in Krištofič, delegat: Strigl.

Strelci: 0 : 1 Trdan (4), 1 : 1 Vrhovec (5), 1 : 2 Mihelič (24), 1 : 3  Mihelič (28), 2 : 3  Žalac  (32), 3 : 3 Adamovič (34), 3 : 4 Zbačnik (36), 3 : 5 Čampa (39).

ZLATARNA LEA: Bratič, Zupan, Budimlič, Ereiz, Žalac, Vrhovec, Adamovič, Avdič, Josipovič, Medič, Vehovec, Bučar. Trener: Kos. 

EXTREM: Turkovič, Gačnik, Mihelič, Gorše, Matelič, Košir, strah, Bojc, Čampa, Zbačnik, Trdan. Trener: Turkovič.

Rumeni kartoni: Žalac (Zlatarna Lea).
Aku. prekrški: 1.pol.1 : 0; 2.pol.:4 : 1.

Drugoligaški derbi je na tribune litijske dvorane privabil kar lepo število gledalcev med njimi tudi glasne navijače gostov z bobni in trobljami, ki so k navijanju spodbudili tudi domače simpatizerje. Že takoj velja povedati, da je bilo tako na tribunah kot tudi na igrišču, glede na pomembnost srečanja, predvsem za goste, vse v duhu ''fer playa'', kar je dokaz, da lahko za svoje navijaš tudi na športen način. K temu sta v veliki meri pripomogli tudi obe ekipi s športno in borbeno igro, v kateri pa ni manjkalo številnih lepih akcij, strelov, zapravljenih priložnosti, tudi rezultatskih preobratov. Domača ekipa, ki je nastopila oslabljena se je po dveh slabih srečanjih tokrat vrnila v stare tirnice in dokazala, da zna igrati in naj gostje ne zamerijo, domači so si morda zaslužili vsaj remi, če ne kaj več. Za to, tisto nekaj več, pa so si krivi sami, saj so po izenačenju na tri, prejeli prelahek zadetek, še prej pa so zapravili 100% priložnost. Peti gostujoči zadetek, je bila samo smetana na naslov jesenskega prvaka. Vmes so domači nastreljali dve vratnici, vratar gostov pa je uspel ubraniti nekaj strelov iz težke domače arterije. Vendar pa bodo gostje za končni uspeh in vrnitev v prvoligaške vode, morali še kaj dodati. Tokrat so v drugem delu imeli tudi nekaj sreče. Ob številnih strelih domačih igralcev je verjetno (če se malce pošalimo) vratar gostov staknil ''prehlad'', pri zadetku Žalca pa žoge verjetno ni niti videl. So pa gostje dosegali zadetke, ko je bilo potrebno in domače postavljali v vlogo lovljenja izida. Njihova tradicionalna igra z vratarjem v polju jim je tokrat celo pomagala, da so se malce oddahnili ob pritisku domače ekipe. Skratka štejejo zadetki in ne priložnosti, in zadetkov je bilo tokrat več v domači mreži. Za konec drugoligaškega zahoda velja izreči ribničanom iskrene čestitke za naslov najboljše ekipe jeseni, kar bodo morali potrditi skozi devet spomladanskih krogov. Za vrat jim bodo, pa ne samo njim, temveč tistim, ki bodo hoteli na vrh in v prvo ligo dihali tudi zlatarji, ki znajo marsikomu zagreniti življenje tudi v spomladanskem delu sezone.   

Gašper Repina