Člansko moštvo

loading...

Mlajše selekcije

loading...

Splošne informacije

loading...

rs okna 811 204

Brata Gašper Vrhovec in Nejc Vrhovec ostajata še naprej del FC Litija, ki ga vodi njun oče Andrej Vrhovec!

Gašper je z izjemo treh mesecev celotno kariero član našega kluba, tudi Nejc pa je od začetka naš član. "Imel sem ponudbe iz tujine, še naprej prihajajo, vendar me to nikoli ni preveč zanimalo," prizna Gape, ki dodaja: "Odlično se počutim v klubu, razlog je odnos med mojim očetom, bratom in ostalimi. Vem, da očetu veliko pomeni futsal. V življenju so pomembnejše stvari od denarja in to je razlog, zakaj sem celotno kariero v litijskem dresu!"

Litija je sestavila močno ekipo, vendar kapetan opozarja: "To še ni ekipa, ki bi konkurirala močnemu in izkušenemu Dobovcu, vendar računamo na okrepitve in bolj izenačen boj za naslov prvaka!" Gašper bo igral že v svoji 15. sezoni in pravi, da je motiviran bolj kot kdajkoli prej. Spremenil je način življenja in se veliko bolj posveča treningom in pripravi, kar je za športnika zelo pomembno. "Upam, da ne bo poškodb, saj želim še nekaj let pomagati domačemu klubu," še doda.

Za konec doda še nekaj o odnosu med očetom in bratom: "Oče je bil odličen nogometaš, vesel sem, da sva igrala skupaj in med nama je res poseben odnos. Brat se počasi vzpenja in prihaja. Če bo še tako nadaljeval, naju čaka še kar nekaj skupnih let igranja in osvajanja lovorik!"

Pravi kapetan pa ne more niti mimo navijačev: "Rad bi pohvalil naše navijače, predvsem Litijske Leve, ki so najboljši navijači! Takšnih navijačev si lahko želi vsak klub. Oni so naš šesti igralec in želim si, da bi ta harmonija med nami trajala še dolgo!"

Z Gašperjem pa bo ponovno igral tudi njegov brat Nejc, ki od naslednje sezone pričakuje ogromno: "Želim si, da se prvo mesto, ki nam je v zadnjim letih kar nekajkrat ušlo, vrne v Litijo!" Z zasedbo, ki se je zbrala v Litiji, pravi, da jim lahko uspe.

O igranju in odnosu z bratom Gašperjem pove naslednje: "Da igram z Gašperjem mi ogromno pomeni. Ogromno mi svetuje, spodbuja in daje navodila glede na položaj, ki ga igrava in da bi se čim bolje ujela." Pravi tudi, da se o ostalih zadevah pogovarjata tudi zunaj parketa. "Gašper je res pravi igralec, pravi kapetan in nenazadnje pravi brat, na katerega sem izjemno ponosen," za konec še doda Nejko.

Tudi o očetu ne izgublja besed: "Poleg brata je tu tudi moj oče Andrej. Oba sta v karieri že ogromno osvojila, kar mi daje motivacijo za napredovanje," o očetu in bratu pove Nejc, ki dodaja: "Od njiju se lahko naučim le najboljših stvari. Ponosen sem na njiju!"

Tudi on pa ni mogel mimo Litijskih levov, za katere pravi: "So najboljši navijači v Sloveniji, živijo za mesto, živijo za klub, kar nam vsem veliko pomeni! Tudi moji družini!" Pravi tudi to, da če bodo tudi sami tako igrali kot navijajo Levi, bo tudi borba za naslov lažja!

Gašper je svojo kariero začel pri FC Litija, kjer je ostal praktično celotno kariero z izjemo treh mesecev pri ekipi Dobovec. 20-letni brat Nejc pa je kariero začel pri NK Litija in nato igral za vse selekcije FC Litija, kjer nadaljuje družinsko tradicijo odličnih futsal igralcev!

Gašper in Nejc, srečno v novi sezoni in predvsem brez poškodb!