Člansko moštvo

loading...

Mlajše selekcije

loading...

Splošne informacije

loading...

rs okna 811 204

ImageS prvim krogom se je pričelo tudi tekmovanje v 2. SFL, kjer bo nastopala naša mlada ekipa. V domači dvorani so z 6 : 1 ugnali novinca v letošnjem tekmovanju Ankaran.

Zlatarna Lea : ŠD Ankaran 6 : 1 (2 : 0)
 

Športna dvorana Litija, gledalcev: 100, sodnika: Plošnik in Jambriško, delegat: Slatič.
 
Strelci: 1:0 Žalac (4), 2:0 Artner (17), 3:0 Žalac (21), 4:0 Mesarič (27), 5:0 Mesarič (28), 6:0 Žalac (34), 6:1 Odar (39).
 
Zlatarna Lea: Bratič, Zupan, Žalac, Pantič, Mesarič, Avdič, Budimlič, Josipovič, Medič, Vehovec, Artner, Ereiz. Trener: Kos
 
ŠD Ankaran: Beštjak, Boltar, Halilovič, Krašovec, Lenarčič, Matanovič, Mirjanič, Miškovič, Novak, Odar, Šunjič, Ventura. Trener: Odar
 
Rumeni kartoni: Avdič (Zlatarna Lea); Boltar, Mirjanič, Šunjič, Ventura (ŠD Ankaran). Aku. prekrški: 1 pol. 4 : 1; 2. pol. 4: 7.


Po prvoligaših so naposled s tekmovanjem začeli tudi drugoligaši. Da je to šele prva tekma je bilo opazno že od samega začetka. Igra je bila nepovezana, bilo je veliko napačnih podaj, klub vsemu so prvi zadeli domači. Po nevarnih poskusih Pantiča in Mesariča je danes odlični Žalac popeljal zlatarje v vodstvo. Čeprav so vodili, so gostitelji v 7. minuti imeli že štiri prekrške. Domači so narekovali tempo igre, gostje pa so poskusili z nekaj protinapadi in streli od daleč. Ponoven pritisk domačinov se je obrestoval ob koncu polčasa, ko je sijajno podajo Žalca na vrhunski način izkoristil Artner in snel pajčevino z desnega zgornjega kota gostov. Nato smo videli še dva hitra poizkusa Boltarja, ki pa sta zgrešila cilj.
Drugi del se je začel identično kot prvi. Žogo je na sredini igrišča gostom ukradel Žalac in hitro potegnil v protinapad, ter pred vrati hladnokrvno žogo poslal med nogama Venturi in Litijane popeljal v vodstvo s tremi goli razlike. Po tem golu so se odprli tudi gostje ter nanizali nekaj lepih akcij, vse žoge pa je polovil mladi Zupan, ki je dokazal, da se litijskemu futsalu tudi na tem položaju obeta svetla prihodnost. Nato so prišle dve krizni minuti gostov, dve lepi akciji in dva zadetka Mesariča. S tem je bilo upov Ankarančanov konec. Srečanje se je po še petem zadetku v vratih gostov umirilo in do konca smo gledali povprečno predstavo. Omeniti velja še 4 kartone v drugem polčasu nervoznih Ankarančanov, še tretji zadetek Žalca in častni gol Odarja.
Ob koncu gre pohvaliti tudi trud vseh, ki so ustanovili futsal klub ŠD Ankaran in jim zaželeti srečo tudi v prihodnje.