Člansko moštvo

loading...

Mlajše selekcije

loading...

Splošne informacije

loading...

rs okna 811 204

ImageV derbiju kroga sta se v novogoriškem balonu, sploh zadnjič pred obnovitvenimi deli, za točke spopadla AS Kravos Gorica ter Svea Lesna Litija. Zasluženo je poln izkupiček odšel z gosti, ki so odločno začeli in v eni prvih nevarnih akcij zadeli za 0:1. Uspešen je bil Mitja Mihelič.
Litijska taktika je slonela na agresivni obrambi na meji fanatizma ter hitrih protinapadih. Recept je bil sila uspešen, saj so je bilo v 10. minuti že 0:4. Novogoriški balon je onemel.

Podobno je bilo že v 7.minuti, ko je svoj prvi gol v tej sezoni zabil Lazicani, ki je po kotu Goričanov stekel v protinapad in rutinirano poslal žogo v mrežo za vodstvo 0:2. Gorica je igrala, zdelo se je, da bi najraje preigravali do golove črte, potem pa spravili žogo v mrežo. Litijani si s tem niso belili glave, temveč nadaljevali s preizkušenim receptom. V 8. je po podaji Lazicanija zadel novinec Smiljanič. Novogoričani so takoj reagirali z minuto odmora. Pravega efekta ni bilo.
V 10. minuti so beli iz Zasavja vodil že 0:4, pod gol pa se je podpisal Igor Osredkar, ki je prodrl po levem boku in s strelom malodane presenetil domačega portirja.
Gostitelji so iz minute v minuto delovali bolj apatično, Litijani pa so začeli prevzemati pobudo. Moštvo iz Las Vegasa je pokazalo, da zna igrati v 14. minuti, ko so Goranovič, Kurtič in Vajkič izigrali litijsko vrsto. Prav Vajkič pa je zabil za 1:4.
V 16. minuti se je izkazal tudi domači vratar Gleščič, ko je obranil strel Osredkarja, v ta isti minuti pa je bil nenatančen tudi Smiljanič, ki se je znašel v priložnosti tudi minuto pred koncem, ko bi bilo bolje, da bi podal prostemu Osredkarju.
Drugi del so podjetneje začeli domači, ki so v prvi minuti izvajali dva kota. Nagrada za trud je prišla v 23. minuti, ko je Kurtič po podaji Božiča znižal na 2:4. v 6. minuti je za hip zamudil Brozina. Ako bi bil trenutek poprej, bi moral Tokič še tretjič po žogo.
Blizu tretjemu zadetku so bili domači v 28. minuti, ko je Goranovičev strel Toka s skrajnimi napori odbil. Tekma je bila odločena po golu Osredkarja, ki je v 36. minuti zadel za 2:5. Litijski strateg Andrej Vrhovec je postajal vse bolj nervozen. Med 30. in 33. minuto so proti vratom ustrelili Delama, Smiljanič in dvakrat Mihelič, na drugi strani je bil na potezi Mehič. Pet minut pred koncem pa sta ekipi odšli na minuto odmora. Temperatura je naraščala iz minute v minuto. V 37. minuti pa se je zgodilo nekaj, kar prav gotovo ne sodi na oz ob futsal terene.
Miran Muellner je prišel do novinarske mize poleg zapisnikarske mize, kjer sta si s Stanetom Kokaljem izmenjala par krepkih besed, potem pa je domači strateg zamahnil z roko in zadel sekretarja litijskega kluba. Sodnika sta takoj reagirala in izključila domačega stratega. Gesta, ki si je trener Novogoričanov ne bi smel privoščiti. Gesta, ki je obsodbe vredna. Gesta, s katero je slovenski futsal naredil namesto en korak naprej, dva nazaj. Žal...

Kurtič in kompanija so znižali na 3:5, za kaj več pa je sinoči zmanjkalo časa.

Izjavi trenerjev:

Andrej Vrhovec:
"Vračamo se iz slabših časov, upam, da bo tako ostalo. Igra kljub zmagi še ni stekla, kot smo si zamislili. Do golov smo prišli bolj po zaslugi njihovih napak. Oni so igrali, mi pa smo izkoristili njihove napake in zabijali iz protinapadov."

Miran Muellner:
"Mogoče so fantje izgoreli v želji, da bi zmagali to tekmo. Rekel sem jim, da moramo to le odigrati, saj bo odločala obramba. To se je tudi zgodilo, začeli smo precej slabo. Rezultat je pač tak, tudi Real Madrid ne zmaga vseh tekem."