Člansko moštvo

loading...

Mlajše selekcije

loading...

Splošne informacije

loading...

rs okna 811 204

ImagePetkov večer je ponovno prinesel nasmeh na lica pravih prijateljev in navijačev Svee. V dopadljivem srečanju so še na tretjem srečanju zapovrstjo nasprotniku  ''podarili'' pet zadetkov. Ne moremo pa mimo dejstva, da bi lahko dosegli še kakšnega. Morda tudi gostje, a je tokrat v vratih domače ekipe blestel Selvir Kazič (na sliki).  Ob odsotnosti Tokiča je več kot odlično izkoristil priložnost in praktično zaklenil domača vrata. Ob dopadljivi igri preostalih je bilo to dovolj za nove tri točke.
Svea Lesna Litija : Kix Ajdovščina 5 : 2 (1 : 0)
 
Športna dvorana Litija, gledalcev: 200, sodnika: Jozič in Plošnik, delegat: Jakopič.

 
Strelci: 1 : 0 Mihelič (13), 2 : 0 Vrhovec (22), 3 : 0 Osredkar (23), 3 : 1 Lazarevič (23), 4 : 1 Osredkar (27), 4 : 2 Tanjič (33), 5 : 2 Mihelič (37).

 
Svea Lesna Litija: Kazič, Delamea, Osredkar, Vrhovec, Kristan, Mihelič, Zupan, Smiljanič, Lajovic, Pirc, Lazicani, Bauman. Trener: Tesko
 
Kix Ajdovščina: Žigon, Sukanovič, Peljhan, Lazarevič, Pišot, Likar, Djukič, Vodopivec, Tanjič, Bizjak, Sukanovič, Kovač. Trener: Likar
 
Rumeni kartoni: Smiljanič (Svea Lesna Litija) ; Sukanovič, Lazarevič, Likar (Kix).

 Aku. prekrški: 1 pol. 6 : 4; 2. pol. 3: 5.
 
Nov nasprotnik, nova zmaga in prvi zasledovalec Zagorjanov na lestvici. Takšen je izkupiček Svee Lesne na šele drugem domačem srečanju v tej sezoni. Po nesrečnem porazu in slabi igri proti Puntarjem je prišel čas za oddolžitev občinstvu. Nasprotnik je bil neugodni ajdovski Kix, pred tekmo pa se je vedelo, da tokrat zaradi obveznosti ne bo prvega vratarja Tokiča. Tako je priložnost od začetka dobil Kazič, na klopi pa je morebitne minute čakal komaj 17-letni Zupan.

Svea je srečanje začela zavzeto, borbeno kar se je obrestovalo z nekaj priložnostmi, ki pa jih niso znali izkoristiti. Gostje so bili stisnjeni na svojo polovico in Kaziča ogrožali predvsem iz protinapadov in nekaj streli od daleč. Kot prvi pa so vendarle zadeli domačini, ko se je v gneči pred vratarjem najbolje znašel Mihelič in povedel Litijane v vodstvo. Zadetek je nekoliko predramil goste, saj so bili po golu konkretnejši. Z svojimi posredovanji pa je domače rešil Kazič. Ob koncu polčasa so igralci Svee naredili še 6. prekršek, kar je pomenilo strel z 10 metrov za goste. Žogo si je namestil Pišot, vzel zalet, ustrelil, vendar je Kazič poskrbel, da se je polčas končal z minimalnim vodstvom domače ekipe. 

Drugi del se je začel silovito saj sta Vrhovec po prostem strelu in Osredkar po lepi kombinaciji treh igralcev povišala vodstvo na 3 : 0. Še v isti minuti je izid znižal Lazarevič, ki je po odvzeti žogi na sredini lepo zadel tik ob vratnici litijskega vratarja. Srečanje se je nekoliko umirilo, poskušali so tako domači kot gostje. Ker pa slednji v enem izmed napadov niso izkoristili imenitne priložnosti za znižanje zaostanka, jih je po pravilu kdor ne da, dobi kaznoval Osredkar. Ajdovci so se nato bolj kot s tekmo ukvarjali s sodniki, kar pri njih v zadnjem času ni nič nenavadnega, posledica pa so bili trije rumeni kartoni. Kljub podrejenem položaju je gostom uspelo zabiti še en gol in tako znižati zaostanek na dva zadetka. Pet minut pred koncem so poskusili še z igro z vratarjem v polju, vendar jih je ohladil Mihelič, ki je s svojim drugim zadetkom zapečatil usodo gostov. Le-ti so do konca tekme poskušali rezultat znižati kar pa jim ni uspelo. Velja omeniti tudi neumni rumeni karton Smiljaniča zaradi simuliranja, ki ga je dobil le sedem! sekund pred zadnjim žvižgom sodnika in pozdraviti lepo potezo domačega trenerja Teska, saj je priložnost v vratih v zadnji minuti dobil 17-letni Zupan. Ob tem pa omogočil aplavz s tribun vratarju Kaziču, ki je imenitno izkoristil svojo priložnost na tem srečanju in dokazal, da v Litiji težav z vratarji v prihodnje ne bo, vsekakor pa se že pozna dobro delo trenerja vratarjev Maliča.
Omeniti na tem srečanju velja tudi izredno borbenega Miheliča, predvsem v drugem delu, ko so ga gledalci nagradili  z burnim aplavzom in Osredkarja, ki je bil ponovno igralec tekme. 

Litijani so po tej zmagi ohranili drugo mesto na lestvici, za vodilnimi Zagorjani zaostajajo za tri točke ki pa jih lahko nadoknadijo že v petek, ko v litijsko športno dvorano prihajajo prav večni tekmeci, igralci Gip Betona MTO. Srečanje bo vsekakor zanimivo, zato vas vabim, da si ga ogledate v čim večjem številu.

 
Gašper Repina