Člansko moštvo

loading...

Mlajše selekcije

loading...

Splošne informacije

loading...

rs okna 811 204

Svea Lesna Litija 06-07.jpgDerbi 2. SFL – zahod vodilnih dveh ekip nam je postregel z vsem, kar se lahko zgodi na prvenstvenem srečanju, skoraj polno dvorano, bučno navijanje, številne zadetke in zapravljene priložnosti, kartone obeh barv, redarje in policijo, ter žal tudi slabo sojenje, ki je razburjalo tako eno kot drugo ekipo, čeprav roko na srce sodnika na rezultat nista vplivala (enakomerno sta kompenzirala svoje odločitve), morda le v tistem delo ko srečanja nista prekinila, saj je izključeni igralec gostov z rokami odrinil sodnika in mu potem še vrgel žogo v telo.

ZLATARNA  LEA : IZOLA  6 : 5 (2 : 2)

Športna dvorana Litija, gledalcev 500, sodnika: Grošič in Jug, delegat: Jakopič.         

Strelci: 1 : 0 Mesarič (10), 2 : 0 Žalac (11), 2 : 1 Meš (13), 2 : 2 Stampfer (20), 2 : 3 Šarkanj (22), 3 : 3 Ereiz (27), 4 : 3 Pantič (29), 4 : 4 Janjič (29), 5 : 4 Žalac (33), 5 : 5 Janjič (37), 6 : 5 Žalac (37).

Zlatarna Lea: Bratič, Zupan, Budimlič, Ereiz, Žalac, Pantič, Vehovec, Mesarič, Avdič, Josipovič, Artner, Kuburič. Trener: Kos.

Izola: Rupnik, Janjič, Žigon, Martinelli, Treskavica, Meš, Stampfer, Franetič, Šarkanj, Štefančič. Trener: Žunič.

Rumeni karton: Mesarič, Artner (Zlatarna Lea); Meš, Franetič (Izola).
Rdeči karton: Meš (Izola).          
Aku. prekrški: 1.pol.: 3 : 4; 2. pol.: 6 : 7.  

Gostje rutinirani igralci in domači mladci so v srečanju, ki je trajalo polni 2 uri in 10 minut (?), pripravili pravo srhljivko. Brez Lakoseljca so gostje delovali malce ''zmedeno'' pa kljub vsemu morda v prvem delu, sploh ob izteku polčasa bili boljši nasprotnik. Lepo prednost dveh zadetkov so si najprej priigrali domači in to v manj kot dveh minutah. A kaj ko so gostje stvari v nadaljevanju dokaj hitro postavili na svoje mesto in ob izteku polčasa je njihov kapetan zadel za izenačenje. Prav v zadnjih dveh minutah prvega polčasa so oboji zapravili nekaj priložnosti. Drugi del so bolje začeli gostje in po lepi kombinaciji Štampfer – šarkanj povedli, zapravili še dve tri priložnosti za povečanje vodstva in bili za to kar niso dosegli kaznovani v manj kot dveh minutah z zadetkoma domačih (Pantič ga je dosegel celo z glavo), vendar je izolane v igro v isti minuti vrnil sodnik Jug, ki jim je podaril kazenski strel iz 6 metrov, tudi na presenečenje samih gostov. In to na kak način. Gostje so izvajali prosti strel z neposrednim strelom na vrata, žoga je zadela vratnico in se odbila v domačega igralca (po mnenju sodnika), ki je stal v zidu, s hrbtom obrnjen proti golu, ga je zadela v roko. Štampfer je bil siguren izvajalec kazenskega strela za izenačenje na 4. V tistem trenutku je bilo stanje na semaforju prekrškov 2 domači, 5 gostje. Nekaj zatem je Žalac dobil priložnost za strel z 10 metrov, a je bil Rupnik uspešnejši. V 33 minuti pa morda ključni trenutek srečanja, nov prekršek gostov. Tokrat je bil izvajalec Pantič, ki je zadel vratnico od katere se je žoga odbila meter od golove črte. Štampfer in Rupnik sta gledala kdo jo bo pobral, oziroma brcnil stran od vrat ker to nista storila jo je v mrežo zabil Žalac. To pa je pomenilo 10 minutno prekinitev saj so se gostje spravili na sodnika Juga in z njim počeli kar se jim je zdelo. Meš ga je kar precej grdo odrinil in po izključitvi vanj še zalučal žogo. Ko se je igra nadaljevala sta sodnika na hitro napiskala prekrške domačim in Janjič je bil siguren egzekutor z desetih metrov. V živčnem nadaljevanju so si tri minute pred koncem gostje kar sami zabili za njih usodni zadetek. Kapetan domačih Žalac je s strani sprožil strel na vrata kjer je žoga zadela Šarkana, skozi noge Rupnika in ob pomoči vratnice končala v golu, za novo navdušenje na tribuni, ki je konec srečanja dočakala na nogah. Gostje so prav v zadnji minuti, ko so poskušali še z vratarjem zapravili dve ''smrtni'' priložnosti za zadetek, bolje rečeno domači vratar Bratič je bil obakrat uspešnejši.

Velja pohvaliti tudi navijače na obeh straneh, fantastične ribare za navijanje in prepevanje, domače za spodbudo s tribun domači, mladi ekipi. Ribari pa morajo, če bodo še hoteli biti zaželjen gost v slovenskih športnih dvoranah svoje obnašanje po koncu tekme kljub vsemu spraviti v meje normale, ne vsi nekaj vinjenih in preveč veselih prav gotovo. Verjamemo, da je že včeraj deloval boter vina Svet Martin, ampak vse to skupaj ne vodi na športna tekmovanja. Še dobro, da so domači poskrbeli za varovanje v tako velikem številu. Pa še nekaj lahko položimo na srce ribarom malce zares, malce za hec, žabarji so ljubljančani, vi ste bili v Litji, ki tudi po 5. krogu vodi na lestvice 2. SFL zahod.     

 Gašper Repina