Člansko moštvo

loading...

Mlajše selekcije

loading...

Splošne informacije

loading...

rs okna 811 204

Jan Lajovic-Svea Lesna Litija 06-07.jpgDobovec in Rogaška Slatina nam nikoli nista bila ''lahko'' igrišče, še takrat ne, ko smo imeli ''zvezdniško'' sestavo ekipe. Velikokrat smo odšli praznih rok. Ampak enkrat se vse vrne. To se je zgodilo včeraj, ko smo sicer precej oslabljeni, povsem nadigrali domačo ekipo, za nameček pa je svojo priložnost več kot dobro izkoristil Jan Lajovic, ki je dosegel dva zadetka, prav toliko jih je dosegel Smiljanič, po enega so prispevali Delamea, Osredkar, Vrhovec in Bauman.


DOBOVEC : SVEA LESNA LITIJA  4 : 8  (1 : 3)

Športna dvorana Rogaška Slatina, sodnika: Toplak in Vivod, delegat: Plaznik.

Strelci: 0 : 1 Osredkar (11), 0 : 2 Lajovic (15), 0 : 3 Vrhovec (17), 1 : 3 Mordej (20),  1 : 4 Smiljanič (24), 1 : 5 Lajovic (26), 1 : 6 Smiljanič (32), 2 : 6 Bogatin (32), 3 : 6 Mordej (32), 4 : 6 Stres (35), 4 : 7 Delamea (36), 4 : 8 Bauman (39).

Dobovec: Mordej A., Mordej R., Repinc, Galun, Struna, Presečnik, Stres, Kosernik, Poredski, Bogatin, Rodič. Trener: Gotlin.

Svea Lesna Litija: Bratič, Bauman, Bizjak, Pantič, Delamea, Josipovič, Osredkar, Vrhovec, Tokič, Smiljanič, Lajovic, Lazicani. Trener: Tesko.

Rumeni kartoni: Vrhovec, Tokič (Svea Lesna Litija); Mordej, Kosernik (Dobovec).
Aku. prekrški: 1.pol.: 6 : 5; 2.pol.: 5 : 2.    

Kar precej je bilo vprašanj kako bo v Rogaški Slatini, saj so manjkali trije nepogrešljivi členi prve ekipe, Kristan., Mihelič in Kazić. Vendar pa so tisti, ki so bili na tekmi kaj hitro dobili odgovor. Začetno ''otipavanje'' in nekaj polpriložnosti domačih v uvodnih minutah, ki jih je zaustavil tokrat razpoloženi Tokič so litijani zaustavili s prvim zadetkom Osredkarja po domiselno izvedenem prostem strelu. Ko je Lajovic dosegel po protinapadu svoj prvenec v članski ekipi se je že lažje dihalo. Za lepo prednost je poskrbel še Vrhovec, ki je izkoristil desetmetrovko in jo zabil pod samo prečko. Povprečna starost omenjenih je manj kot 20 let. Ob izteku prvega polčasa je Delameina noga pomagala domačim doseči prvi zadetek. V uvodnih minutah drugega dela so bili morda domači malce konkretnejši, gostje pa racionalnejši. Svoje priložnosti so znali izkoristiti in po kombinatorni igri v 32 minuti vodili, zdelo se je z nedosegljivih, 6 : 1, ob tem pa zapravili še dve, tri priložnosti. Vendar se domači kljub visokemu vodstvu niso predali in v 4 minutah dosegli 3 zadetke, predvsem po napakah nezbrane gostujoče obrambe. To pa je bilo tudi vse kajti lesarji so spet prestavili v višjo prestavo, s prvencem Delamee v prvenstvenih srečanjih in z osmim zadetkom v domači mreži Baumana. Skratka tokrat  so igralci Svee  dokazali, da se da igrati  tudi v Rogaški Slatini, za povrh  so bili  še strelsko razoploženi. Več kot odlično je svojo minutažo  izkoristil Jan Lajovic, ki je ob dveh zadetkih imel še nekaj priložnosti, zadel tudi vratnico  in si  priigral dobro popotnico za naprej.

Gašper Repina