Člansko moštvo

loading...

Mlajše selekcije

loading...

Splošne informacije

loading...

rs okna 811 204

Članska ekipa, pod vodstvom Damirja Pertiča, je prišla do velike in pomembne zmage. Zmage, ki pomeni vnovično prvo mesto na lestvici in to s tekmo manj!

Že pred tekmo so se v naši občini Litija spomnili na UEFA FUTSAL EURO 2018, na dogodek, ki še vedno odmeva. Tam je tudi naša reprezentanca dosegla lep uspeh z uvrstitvijo v četrtfinale. Tako so župan g. Franci Rokavec, podžupan g. Boris Doblekar in podžupanja ga. Lijana Lovše podelili litijske srebrnike v znak hvaležnosti za vse kar so storili za futsal. Nenazadanje je Litija zibelka slovenskega futsala in se to tudi spodobi. "Ponosni smo na nas ter hvaležni, ker ste poskrbeli za tako odmeven izid, promocijo Slovenije ter več kot dostojno zastopali barve Slovenije,“ je ob tej priložnosti povedal župan Rokavec, potem pa v družbi sodelavcev podelil priznanja reprezentantom v dresu Litije in Dobovca. Priložnostna darila so prejeli Rok Mordej, Kristjan Čujec, Damir Puškar, Žiga Čeh, Alen Fetić, Denis Totoškovič, Vid Sever, Teo Turk, Anže Širok in Gašper Vrhovec, na koncu pa tudi selektor Andrej Dobovičnik.

Nato pa se je pričela tekma pred približno 350 gledalci, ki so imeli kaj videti. V izvrstni tekmi, ki je trajala kar dve uri, smo videli pametno, agresivno in zbrano igro naše ekipe, prav tako so lepo igrali tudi igralci Dobovca. Litijo je v vodstvo po odlični kombinaciji s prostega strela in podaji Alena Fetića popeljal Borut Ručna. Oboji so v prvem polčasu napravili več kot pet prekrškov, zato je imel Dobovec v prvem polčasu na voljo tri desetmetrovke (izkoristili so samo eno - Marot; zgrešila sta Čeh in Marot), medtem ko je pri Litiji edino v zadetek spremenil Alen Fetić. Tako se je polčas končal z rezultatom 2:1.

V drugem polčasu pa smo videli dva hitra zadetka naše ekipe (vmes je bil izključen gostujoči igralec Majić), ki sta našo ekipo pripeljala do lepe prednosti. Zadela sta Denis Totošković in Teo Turk. Končni izid pa je s prostega strela postavil Josip Jurić, ki je zadel za 4:2. Vmes pa je bil pri Dobovcu izključen še Matjaž Vojsk.

S to zmago je naša ekipa ponovno postala vodilna ekipa na lestvici in to s tekmo manj (v sredo bo ekipa igrala proti Siliko Futsal-u na Vrhniki)! Čestitke naši ekipi za včerajšnjo zmago in pravo kolektivno igro, ki je v preteklosti že krasila naš klub! Bravo fantje! TUKAJ PA ŠE VIDEOPOSNETEK TEKME

Velika zahvala pa tudi naši navijaški skupini Litijski levi, ki so s korektnim in pravim navijanjem pomagali naši ekipi na tej težki tekmi! Spomnili pa so se tudi žal pokojnega Elvirja Macanovića in so mu z minuto molka poklonili. HVALA!

(Foto: Jaka Bregar, Drago Perko - futsal.si)

V LITIJI POZDRAVILI JUNAKE Z EURA 2018 (futsal.si)
LITIJI DERBI IN VNOVIČNO 1. MESTO (futsal.si)