IMG_2925

Po prvi polfinalni tekmi med Litijo in Dobovcem, sem se pogovarjal s trenerjem Litije Tomijem Horvatom. Govorila sva o slovenskem pokalu, državnem prvenstvu in o tekmi z Dobovcem.

Minuli vikend ste osvojili FUTSAL pokal ter tako izpolnili prvi cilj v letošnji sezoni. Kakšni so občutki po zmagi?

Občutki so dobri, ampak šele zdaj se začenja zares. Naš glavni cilj je osvojitev prvenstva in to so zdaj glavne tekme.


Ste kot trener zadovoljni z igrami vaše ekipe v letošnji sezoni? So v igri še kake rezerve?

V športu so vedno rezerve, ampak sem zadovoljen z igrami. Vse ključne tekme smo do zdaj zmagali, tako da sem zadovoljen z ekipo.

Vaš naslednji in najpomembnejši cilj je naslov državnega prvaka. Po prvi polfinalni tekmi kaže dobro. Čutite kakšen dodaten pritisk ob dejstvu, da Litija že 8 sezon ni osvojila naslova državnega prvaka?

Zaradi tega ne čutim dodatnega pritiska, ampak skupaj z igralci čutimo pritisk da smo favoriti. Od nas vsi pričakujejo, da bomo osvojili prvenstvo. Je pa res, da v športu ne zmaguje vedno favorit.

Kaj pa bi povedali o današnji prvi polfinalni tekmi z Dobovcem?

Najvažnejša je zmaga. Malo nam je manjkalo energije po pokalu, kjer smo bili res energični, ne samo igralcem ampak tudi meni. Ampak na koncu šteje le zmaga. Vodimo ena proti nič v zmagah. Jaz sem zadovoljen.

Kaj pa vratar Damir Puškar? Danes se je zelo izkazal.

Puškar je vrhunska klasa! Danes je to še enkrat dokazal.

Na tribunah se je danes zbralo lepo število gledalcev. Kako bi jih sami povabili na preostale tekme, da pomagajo ekipi do tako želenega naslova državnih prvakov?

Če hočejo gledat razburljive tekme naj nas pridejo gledat. Zdaj so tekme na izpadanje, vsaka tekma šteje in ni več popravnih izpitov. Zato zna biti še toliko bolj razburljivo. Mislim pa da si ta ekipa zasluži, da se jo pride pogledat in da bomo na koncu lahko skupaj proslavili naslov.

Luka Bregar