FC Litija ima novo okrepitev, ki tokrat prihaja iz Španije!

Novi igralec je postal Francisco Valdelvira Jimenez "Pele", ki prihaja iz španskega drugoligaša Elche. "Preteklo sezono sem igral za Elche v drugi ligi," o svoji zadnji sezoni pove Pele, ki nadaljuje o svojih začetkih: "Igrati sem začel v El Pozo Murcia, nato pa tudi za CD Murcia, Jumilla Bodegas Carchelo, igral pa sem tudi za ekipo Inter Movistar, predvsem v B ekipi, po Interju pa še v Jimbee Cartagena." Z ElPozom, Jumillo in Cartageno je igral v prvi španski ligi in tako kljub mladosti prinaša izkušnje iz ene najmočnejših lig. 

Tako kot pri Arnonu je tudi tu pomagala povezava našega kluba z različnimi agencijami: "Kontakt z Litijo je navezal moj agent in na koncu sva sprejela odločitev, da mi Litija nudi najboljše pogoje za igranje in moj razvoj." Njega slovenski ljubitelji futsala ne poznajo najbolje: "Lahko igram na položaju krila ali pivota," o svojem igralnem položaju pove mladi igralec in doda: "Imam se za energičnega in hitrega igralca, sploh v situacijah ena na ena."

V klubu vsako leto ciljamo na najvišja mesta in nič drugače ni s Pelejem. V svojem življenjepisu ima naslov španskega prvaka z El Pozo Murcia in naslove v mlajših kategorijah. Podobno pričakuje tudi v Litiji: "Upam, da bomo z Litijo osvojili vse, kar se osvojiti da. Želim si pomagati klubu, da doseže svoje cilje v letošnji sezoni." V Španiji so tekme vedno polne navijačev, ki živijo za nogomet in futsal, tako da Pele ni pozabil niti na naše navijače, ki jim sporoča: "Letošnje leto bo razburljivo in napeto vse do konca. Želim si, da navijačem prinesemo veselje in igralci bomo dali vse od sebe, da upravičimo zaupanje navijačev!" Za konec tudi pošilja pozdrave in objem vsem navijačem FC Litija.

Pele, dobrodošel v Litiji! Bienvenido a Litija!