V nedeljo, 2. aprila, se je v Laškem zbrala članska futsal reprezentanca, ki nadaljuje s pripravljalnimi tekmami pred bližajočim se evropskim prvenstvom, ki bo prihodnje leto v Sloveniji. Iz našega kluba sta bila na tekme vpoklicana Teo Turk in Gašper Vrhovec, slednji je moral prisotnost odpovedati zaradi poškodbe.

Japonska je najzahtevnejši tekmec v tem koledarskem letu. Ker je Japonska precej daleč, smo se odločili, da odigramo kar tri tekme. To ustreza tudi nam, saj bomo lahko minutažo in priložnost ponudili igralcem, ki so dosedaj igrali manj. Tako bo tudi jasno, kdo lahko in kdo ne more igrati na tem nivoju,“ je pred zborom povedal selektor Andrej Dobovičnik. Tekme bodo na sporedu v Kidričevem, Velenju in Laškem.

Prenos in zlata žoga

Obračun iz Kidričevega bodo neposredno prenašali na spletni strani www.futsal.si, iz Kidričevega se bodo oglasili nekaj pred 19. uro. Omenjena tekma pa bo posebna tudi zato, ker bodo podelili Zlato žogo, priznanje za najboljšega igralca v minulem koledarskem letu. Tokrat pa bodo prvič nagradili tudi najboljšega mladega igralca do 21 let.

Vabljeni igralci:
Igor Bratić (KMN Oplast), Kristjan Čujec (Nacional Zagreb HRV), Alen Fetić (ŠD Brezje), Matej Fideršek (ŠD Brezje), Nejc Hozjan (Makarska HRV), Nik Zajc (KMN Bronx Škofije), Alen Mordej (KMN Bronx Škofije), Rok Mordej (Nacional Zagreb HRV), Igor Osredkar (Makarska), Damir Puškar (ŠD Brezje), Tilen Štendler (Maccan Prata C5 ITA), Anže Širok (KMN Oplast Kobarid), Denis Totošković (ŠD Brezje), Teo Turk (FC Litija) in Aleš Vrabel (FK Dobovec).

Pripravljalne tekme:

Kidričevo, 3.4.
Slovenija – Japonska (19.00)

Velenje, 4.4.
Slovenija – Japonska (19.00)

Laško, 6.4.
Slovenija – Japonska (18.00)

Več pa na LINK

Tekst: Drago Perko (futsal.si)