V prostorih Nogometne zveze Slovenije (NNC Brdo) je bil danes opravljen žreb parov za novo sezono 1. SFL.

To bo že 26. sezona od ustanovitve futsal lige v Sloveniji, naš klub pa je edini, ki v 1. ligi nastopa od samega začetka (1995/96). Do sedaj smo osvojili tudi največ naslovov, kar deset. To številko bi radi povečali že v naslednji sezoni, ki naj bi se začela 4. ali 11. septembra. Žreb je danes določil, da se bomo v prvem krogu pomerili z novincem v 1. SFL, ekipo FK Dobrepolje in sicer na domačem parketu. Že v drugem krogu pa naj bi sledil derbi z Dobovcem v gosteh. 

Pari 1. kroga 1. SFL 2020/21:

FC Litija vs. FK Dobrepolje
KMN Sevnica - ŠD Mlinše
KMN Bronx Škofije - KMN Tomaž
KMN Oplast Kobarid - FK Dobovec
ŠD FK Ptuj - FK Siliko

VIDEOPOSNETEK ŽREBA (futsal.si)

Izjava trenerja FC Litija, Tomija Horvata:
"Žreb je žreb, s tem se ne obremenjujemo preveč. Tiste stvari, ki so važne pridejo na koncu. Igrati moramo z vsemi ekipami, tokrat za začetek ekipa FK Dobrepolje. Začenjamo doma, upam samo, da bodo lahko gledalci že na tribunah." Glede superpokala pa dodaja: "Vsaka ekipa pred sezono potrebuje pripravljalne tekme in to bo res super priprava na novo sezono, igra pa se tudi za lovoriko. Zame datum niti ni prekmalu, pa ne zaradi rezultata, ampak ker si želim veliko močnih pripravljalnih tekem."

Ob tej priložnosti izrekamo dobrodošlico novincema v 1. SFL v letošnji sezoni, ekipama ŠD Mlinše in FK Dobrepolje. Srečo želimo tudi ekipi FK Dobovec, ki bo letos zastopala Slovenijo v Ligi prvakov. Na splošno pa vsem klubom in akterjem v naši ligi želimo uspešno sezono 2020/21! Se vidimo na parketu!

1SFLZreb
Foto: futsal.si (NZS)