IMG_2925

Po zadnji tekmi v tej sezoni in ob osvojitvi naslova državnih prvakov, sem se pogovarjal z mladim igralcem FC Litije ter članskim reprezentantom, Alenom Fetičem.

Alen, iskrene čestitke ob naslovu državnih prvakov! Kakšni so občutki po zmagi?

Hvala za čestitke! Občutki so neverjetni in se jih ne da opisati! Po osvojitvi naslova državnih prvakov se nam je odvalil kamen od srca.

Še prejšnjo sezono si igral v ligi U21, nato se je zgodil prestop v FC Litija in eksplozija talenta. Osvojil si superpokal, prišel v reprezentanco U21, bil nato vpoklican v A reprezentanco ter se z njo uvrstil na EP, osvojil slovenski pokal in nazadnje še državno prvenstvo! In vse to pri 20ih letih! Kako doživljaš vse to?

Res je! Še prejšnjo sezono sem nosil dres KMN Viktorbit v kategoriji U21. Nato sem prišel v Litijo in tukaj osvojil superpokal, pokal in državni naslov! Kot pika na i pa je prišel še vpoklic v reprezentanco U21 in nato še v člansko ter s tem tudi uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo februarja prihodnje leto. Ko pogledam malo nazaj in se spomnim kaj vse me je doletelo v slabih osmih mesecih sem zelo vesel! Pred nekaj leti sem kaj takega samo sanjal, sedaj pa so se mi uresničile sanje! Vendar ob tem se moram zahvaliti mojim soigralcem, trenerju in upravi kluba, ki so mi skozi celotno leto pomagali in nudili podporo. Hvala jim!

Kaj bi povedal o zadnji tekmi? Je težko gledati finale na tribuni?

Žal sem moral počivati zadnjo finalno tekmo zaradi prepovedi igranja, ki je bila posledica kartonov. Vendar lahko rečem, da je zagotovo lažje igrati kot pa biti na tribuni in gledati soigralce na igrišču. Tega ne privoščim nikomur.

Na zadnji tekmi so se izkazali tako puntarjevi navijači kot tudi litijski navijači. Bi se morda domačim navijačem zahvalil za spodbudo in jih povabil naj pridejo naslednjo sezono ponovno navijat?

Res je. Vzdušje je bilo odlično! Rad bi se zahvalil navijačem, da so nas prišli spodbujat v tej finalni tekmi. Še enkrat hvala. Ob tej priložnosti jih že sedaj vabim, da naslednje leto ponovno pridejo navijat ter, da ponovimo letošnjo sezono!

V Litijo si posojen kot član NK Olimpija. Boš oziroma bi rad ostal v Litiji?

Res sem posojen igralec NK Olimpije. Upam da se bomo dogovorili z NK Olimpijo glede naslednjega leta in da bom ostal v Litiji. Zelo rad bi ostal v Litiji, kajti igrati ligo prvakov se ne zgodi vsak dan.

Kaj so tvoji cilji v prihodnji sezoni?

Cilji za naslednjo leto sezono ostajajo enaki kot letos. Se pravi, da osvojimo superpokal, pokal in državno prvenstvo. V ligi prvakov upam, da se najprej uvrstimo med najboljših šestnajst ekip potem pa bomo videli kako bo naprej. Cilj pa je tudi, da z reprezentanco pridemo čim dlje na evropskem prvenstvu 2012 na Hrvaškem.

Feta, tudi mi ti želimo še veliko uspehov in čim manj poškodb! Še enkrat pa iskrene čestitke ob osvojitvi trojne krone!