IMG_2925

Po prijateljski tekmi med reprezentancama Slovenije in Rusije, ki je bila odigrana v Litiji, sem se pogovarjal z Igorjem Osredkarjem,  članom našega kluba in kapetanom reprezentance.

Za vami sta dve močni prijateljski tekmi proti Rusiji. Kaj bi povedal o današnji tekmi?

Na današnji tekmi smo prvih pet minut pregoreli v preveliki želji po dobrem rezultatu. Če ne štejemo teh prvih pet minut, mislim, da smo igrali iz minute v minuto bolje in se dostojno upirali Rusiji. Na trenutke smo bili verjetno celo boljši. S kančkom več sreče bi lahko dosegli še kakšen zadetek. Vendar smo po naših individualnih napakah ponovno prejeli poceni zadetke. In ko taki ekipi, kot je Rusija, ponudiš takšne priložnosti, jo zgrabi z obema rokama. Tako je bilo žal tudi danes. To se nam ne sme dogajati, saj težko dosegamo zadetke. Biti moramo bolj natančni v napadu in skoncentrirani v obrambi.

S Pertičem in Čujcem bi bilo lahko verjetno drugače.

Mogoče bi res bilo. Vendar kljub temu imamo odlično reprezentanco, tako da se odsotnost ne bi smela preveč poznati. Vemo, da sta to dva odlična igralca in da imata svoje kvalitete, vendar kogar ni, brez tistega se mora igrati. Tisti, ki igra, da svoj maksimum in mi imamo to kvaliteto in bazo igralcev, da lahko baziramo tudi na drugih igralcih. Je pa res dodana vrednost, če igrata Čujo in Perta, saj sta vrhunska igralca in dodata neko vrednost in tisto, kar nam še manjka.

Prvič si kot kapetan reprezentance zaigral pred domačo publiko. Je to nekaj posebnega, nekaj kar si boš zapomnil za zmeraj?

Seveda je to nekaj posebnega! Pred domačo publiko in v domačem kraju biti vodja soigralcem na igrišču je res nekaj posebnega! Meni je bilo danes res lepo, dvorana je bila polna in to so res samo lepi občutki. Morda ostaja grenak priokus le poraz, vendar gremo z dvignjenimi glavami naprej. Jaz sem tega trenutka res vesel in si ga bom zapomnil za vse življenje!

Zdaj vas čaka evropsko prvenstvo. Kakšna so pričakovanja?

Pričakovanja so jasna. Na obeh tekmah želimo drago prodati svojo kožo! Na nobeno tekmo ne gremo z belo zastavo. Poizkušali bomo presenetiti vsaj Ukrajino, saj za Španijo vemo, da je velesila. Težko bo igrati z njimi, vendar mi se ne bomo predali. Proti Španiji bomo igrali vsaj na remi, nato pa bo tista druga tekma proti Ukrajincem odločala za drugi krog. Mislim, da imamo kvaliteto, da presenetimo Ukrajino. Vendar ne smemo pozabiti, da je tudi Ukrajina izvrstna reprezentanca. Gremo se borit in mislim,da smo sposobni uvrstitve v drugi krog, če pokažemo vse kar znamo in našo kvaliteto.

V polfinalu slovenskega pokala boste s svojim klubom zaigrali proti Oplastu. Kakšni so načrti v pokalu?

V sezono smo šli s ciljem, da ponovno osvojimo vse lovorike. Vsako tekmo moramo iti na zmago ne glede na to, da je Oplast verjetno najtežja in močnejša ekipa od ostalih dveh (Puntarja in Dobovca). Če hočeš biti prvi, moraš zmagati vse. Vendar to je pokal, možna so presenečenja, vendar mi gremo na zmago. Želimo ubraniti pokalno in državno lovoriko!

V petek vas v državnem prvenstvu čaka obračun z ekipo Casino Safir Divača. Imate pa kar osem točk prednosti pred zasledovalci.

Tudi v prvenstvu moramo iti vsako tekmo na zmago. Ta prednost osmih točk nas ne sme zavesti. Do konca moramo nabirati točke in obdržati formo vse do končnice. Če do končnice prideš z določeno popotnico zmag, je potem vse lažje. Lahko si samozavesten in imaš dvignjeno glavo. Ne glede na to, da je Divača verjetno ena slabših ekip v ligi, v tekmo ne bomo šli lahkotno. Na vsaki tekmi bomo dali od sebe sto procentov, da potrdimo to prvo mesto po rednem delu.

Igi, na tem mestu ti še enkrat čestitam za imenovanje kapetana reprezentance! Želim  ti tudi veliko uspeha na evropskem prvenstvu in seveda tudi s klubom v pokalu in državnem prvenstvu! Srečno!