IMG_2925

Po turnirju, ki se je odvijal v Smederevu (Srbija), sem se pogovarjal z enim od članov ekipe FC Litija, ki je osvojila turnir. To je igralec ekipe KMN Dobovec in članski reprezentant Rok Mordej (na sliki levo skupaj z Vojkom Majcnom, nekdanjim reprezentančnim vratarjem).

Letos si z Dobovcem osvojil 4. mesto v državnem prvenstvu članov, bil prvak z U21 in kot trener U18. Kako ste v klubu zadovoljni s pravkar končano sezono?

V KMN Dobovec smo zadovoljni z minulo sezono, še posebej z mlajšimi selekcijami, saj smo postali državni prvaki v U21 in U18. To potrjuje dobro delo z mladimi v klubu. Sam menim, da s članskim 4. mestom ne moremo biti zadovoljni, saj po kvaliteti in "širini" zaostajamo le za Litijo. Sam sem pričakoval, da bomo vsaj tretji, a se žal ni izšlo.

Kljub mladosti z bratom uspešno vodita mlajše selekcije v Dobovcu. Kako vama to uspeva?

Delo z mladimi oba z bratom veseli, imamo veliko mladih in kvalitetnih igralcev, kar olajša delo na treningih. Treningi so kvalitetni in mislim, da ti mladi igralci lahko samo napredujejo. Upam, da se jih bo čim več uveljavilo v članski ekipi KMN Dobovec.

Za tabo pa je tudi zelo uspešna reprezentančna sezona. Ponovno ste se uvrstili na evropsko prvenstvo (EP) in drugo leto boste Slovenijo zastopali na Hrvaškem. Kaj si želite doseči na EP?

Z reprezentanco smo se uvrstili na EP, kar je zelo velik uspeh. To dokazuje, da imamo zelo kvalitetno reprezentanco, ki pa je tudi zelo mlada. Sam menim, da je kvalitetnejša od tiste, ki nas je zastopala na EP na Madžarskem. Mislim, da lahko z dobrim žrebom napredujemo iz skupine. Verjetno nam Gape (Gašper Vrhovec) ne bo mogel pomagati (koleno), ki pa je bil naš najboljši igralec na kvalifikacijah v Laškem. Ampak tudi brez njega zmoremo narediti korak naprej in napredovati v četrtfinale evropskega prvenstva.

Letos je državni naslov osvojila ekipa Litije, ki je v finalu premagala Puntar. Je Litija zasluženo prvak?

Sam sem pričakoval, da bo Litija zmagala s 3:0, ampak se je Puntar zasluženo vrnil na 2:2. Na koncu mislim, da je Litija zasluženo osvojila prvenstvo, saj imajo najkvalitetnejšo ekipo. Puntar pa je dokazal, da zelo dobro dela z mladimi igralci in da nanje lahko računajo v prihodnosti.

S soigralcem Sebastjanom Drobnetom sta na pravkar končanem turnirju v Smederevem branila barve Litije. Kako je bilo igrati za Litijo in povrhu vsega osvojiti turnir v Smederevu?

Na povabilo prijatelja Gapeja sva se z Drobnetom udeležila z ekipo FC Litija turnirja v Smederevem. Ekipa je bila vrhunska, po moje sta bila v ekipi dva najboljša igralca na Balkanu – Mile Simeunovič in Tihomir Novak. V taki ekipi ni težko igrati in na koncu smo zasluženo osvojili turnir. Še posebej sladka pa je bila zmaga v polfinalu proti IG Gradnjam, za katere nastopajo sedanji in nekdanji reprezentanti Srbije (Perić, Rajić, ...).

Te bo morda v prihodnosti možno videti v dresu Litije tudi v državnem prvenstvu?

O tem se nismo še nič fiksno pogovarjali, mika me le liga prvakov.

Rok, hvala za pogovor! V nadaljevanju kariere ti želimo še veliko uspehov in čim manj poškodb!

Luka Bregar