IMG_2925Po osvojenem naslovu državnih prvakov U21 sem se pogovarjal s človekom, ki skrbi za vse taktične zamisli, motivacijo in še kaj bi se našlo. Ja, to je Mile Simeunovič, trener ekipe Predilnica Litija U21.

Mile, iskrene čestitke ob vašem prvem trenerskem naslovu! Kako se počutite po nekaj prespanih nočeh?

 

Zdaj par dni po naslovu šele prihaja vse to za mano. Sedaj se šele zavedam kaj smo naredili. Občutki so res super in lepi. Res je bilo fantastično. Je pa res nekaj posebnega, ker je to moja prva trenerska lovorika.

 

Kako ste zadovoljni z igro svoje ekipe? So se igralci držali vseh navodil?

Povedal bom povsem po pravici. Držali so se veliko bolj kot sem sam mislil, da se bodo. Normalno je, da si zadaš neke cilje kako in kaj se bo igralo, ampak nisem pričakoval, da bodo odigrali tako odgovorno kot so.

Vas je katera ekipa presenetila ali razočarala?

Nobena od nasprotnikov me ni presenetila, niti negativno niti pozitivno. Me pa je presenetila moja ekipa, ker res nisem pričakoval, da bomo odigrali tako dobro.

Kakšni so načrti za naprej?

Ne vem, bomo videli. Nič se še ne ve. Če bo vse normalno, upam da bomo sodelovali naprej. Ampak potrebno se bo še usesti in pogovoriti. Šele nato bomo videli kaj in kako.

Reprezentanco čaka povratna tekma proti Češki. Kakšne možnosti jim pripisujete?

Imamo rezultat in smo v prednosti. Če bomo odigrali normalno, ne delali neumnosti, imamo lepe možnosti. Mi smo zabili, zdaj morajo igrati Čehi, oni morajo tvegati. Naše največje orožje bo obramba, saj smo v tem dobri. Če se bo vse to poklopilo, upam in vem, da se bomo prvič uvrstili na svetovno prvenstvo. Še enkrat pa poudarjam, da je treba odigrati brez neumnosti.