IMG_2925

Pred prvimi tekmami v ligi prvakov sem se pogovarjal z vratarjem Predilnice Litija Damirjem Puškarjem. Povedal je, da se že veseli te nove izkušnje. Kaj pa je še povedal, si preberite v nadaljevanju.

Ta teden se pričenja liga prvakov. Kakšni so tvoji občutki pred turnirjem?

Komaj čakam, da se začne! Trdo smo garali za to, da smo zdaj tu kjer smo. V ekipi smo dobra klapa in upam, da bomo prikazali našo dobro igro ter upravičili zaupanje vodstva in uprave kluba.

 

Prvič boš zaigral v ligi prvakov. Je to eden od vrhuncev tvoje kariere?

Ja, lahko bi rekel, da je liga prvakov eden od vrhuncev moje kariere, skupaj z nastopom na EP z reprezentanco do 21 let. To bo gotovo ena izkušnja več in res komaj čakam, da se preizkusim v tem tekmovanju.

Kakšna so pričakovanja ekipe pred turnirjem? Misliš, da se lahko uvrstite med najboljših 16 ekip na stari celini?

Ja. Naš cilj je priti v drugi krog tekmovanja. Mislim, da imamo kvalitetno ekipo. Upam, da ne bomo prišli v takšno situacijo, da bi morali točke iskati proti Dinamu. Seveda pa je moj osebni in tudi ekipni cilj, da se uvrstimo v drugi krog. Mi bomo dali vse od sebe, da ta cilj tudi dosežemo.

Si pred prihodom v Litijo pričakoval takšen vzpon in uspeh v svoji karieri?

Tudi, ko sem branil še v drugi ligi, sem bil član reprezentance U21. Sem pa imel občutek, ,če pridem v tako sredino kot je Litija, da lahko sledijo samo še vzponi v moji karieri. Do tega je na koncu tudi prišlo in hvaležen sem Litiji, da me je vzela v svoje vrste. Upam, da jim s svojimi solidnimi igrami oziroma obrambami to na nek način vračam. Trudim se po najboljših močeh.

Kako bi povabil gledalce, naj se v čim večjem številu udeležijo tega spektakla?

Kakšnega posebnega povabila ne morem dati, ampak upam, da se bodo udeležili v čim večjem številu. Tisti, ki bi nam radi pomagali pri tem, naj pridejo v Litijo in si ogledajo ta spektakel.

Damir, pred tvojim debitantskim nastopom v ligi prvakom ti želimo, da bi čim bolje opravil svoje delo! Zakleni svoja vrata!

Luka Bregar