IMG_2925Po prvi tekmi četrtfinala slovenskega futsal pokala sem se pogovarjal z Blažem Marnom, bivšim igralcem Predilnice Litija in sedanjim igralcem ekipe FSK Stripy.

Kaj bi povedal o sami tekmi?

Na tej tekmi nismo imeli nekega velikega upanja, kar je za nas normalno. Ta tekma je bila za nas bolj kot nekakšna nagrada za to, kar smo do zdaj naredili v pokalu. To je bil za nas tudi en dober trening, tako bo tudi na povratni tekmi. Videli bomo še enkrat kakšna je dejanska razlika med Litijo in neko drugoligaško ekipo. Upam, da se bomo v teh dveh dvobojev kaj koristnega naučili. Če se bo Litija uvrstila v polfinale pokala, želim, da gredo do konca in osvojijo ta pokal.

Kako je bilo igrati in zadeti proti nekdanjemu klubu?

Tekma ni imela ne vem kakšnega naboja, saj se ve kakšna je razlika med Litijo in nami, tako da sem tudi jaz vzel tekmo kot nekakšen trening za naprej. Je bilo pa lepo spet priti v Litijo in videti staro klapo.

Kaj napoveduješ za povratno tekmo?

Kot sem že dejal bo to za nas dober trening, za Litijo pa verjetno prav tako. Ne bomo pa šli v tekmo z nekim strahom ali prevelikim spoštovanjem, ampak z igro, ki nas bo dostojno poslovila od letošnjega pokala. Približno tako kot danes.

Kakšni so cilji kluba v letošnji sezoni?

Ja, kaj naj rečem? Začeli smo slabo in imeli težave z igralskim kadrom. Veliko je odvisno od tega, kaj se bo zgodilo v zimskem prestopnem roku. Jaz upam, da bodo pripeljali kakšnega igralca in da se dvignemo po lestvici navzgor. Če tega ne bo, bomo težko nabirali točke.

Blaž, hvala za tale pogovor. Tebi in tvojemu klubu pa želim vse dobro v nadaljevanju sezone.

Luka Bregar