jasmin begicPo tekmi četrtfinala DP U18 sem se pogovarjal z Jasminom Begičem, kapetanom litijske ekipe U18.

Kaj reči po taki tekmi? KIX je bil boljši.

Lahko le rečem, da so zmagali zasluženo. Čez celotno tekmo so uspeli razviti svojo igro in si s tem priigrali številne priložnosti, ki so jih izkoristili, medtem ko tega za nas ne morem reči. Prvi polčas smo odigrali dobro, vendar nismo uspeli izkoristiti napak, ki so jih Kixi naredili v obrambi. V drugem polčasu so gostje pokazali odlično obrambo in nam preprečili, da bi razvili svojo igro. Mi smo v obrambi naredili preveč napak in te so bile kaznovane. Na koncu je Kix zasluženo slavil.

Letos si prevzel kapetanski trak od Adila Macanoviča. Kako se počutiš v tej vlogi?

Seveda si štejem v čast, da sem trak prevzel od zelo dobrega soigralca in prijatelja. Ampak to ni prvič, da ga nosim. Vedno, ko ga nosim, poskušam biti čim boljši kapetan. Saj je vsako leto težje, ker prihajajo boljši in kakovostnejši nasprotniki, zato moram biti igralcem v čim večjo oporo ter jih vzpodbujati za naprej. Skratka, v tej vlogi se počutim odlično in za to se lahko zahvalim le svojim soigralcem in trenerju za zaupanje.

Letos si debitiral tudi v članski ekipi. Kakšni so občutki, ko zaigraš za najboljši klub v državi?

Občutki so fenomenalni! Dobil sem priložnost, da zaigram ob boku najboljših igralcev v Sloveniji in to se ne dogaja pogosto. Ker se moram še veliko naučiti, mi na treningih zelo pomagajo, poskušajo pa me na čim boljši in čim bolj pravilen način usmerjati v igri. Moje delo je le poslušati, trdo trenirati in se učiti iz dneva v dan.

Kakšni so tvoji načrti za naprej?

Težko bi rekel kakšni so moji načrti za naprej, saj sem še zelo mlad in živim za sedanjost. Definitivno si želim še naprej trdo trenirati, tako za U18 in U21 kot seveda tudi za člane ter odigrati vsako tekmo po svojih najboljših močeh in s tem pomagati ekipi do želenih zmag. Kaj bo prihodnost prinesla, bomo pa še videli.

Jasko, v nadaljevanju kariere ti želim še veliko športnih uspehov in seveda čim manj poškodb!

Luka Bregar