IMG_2925

Ekipa Predilnica Litija U21 je ta vikend osvojila naslov državnih prvakov. Eden od pomembnih členov je bil tudi kapetan Adil Macanovič. Kaj je povedal o občutkih po finalu, o ekipi in trenerju, pa si preberite v nadaljevanju.

Adil, iskrene čestitke ob naslovu državnih prvakov v kategoriji U21. Kakšni so občutki?

Občutki po prespani noči so fantastični! Ta vikend v Rogatcu je bil preprosto povedano sanjski, najlepši vikend v mojem življenju, kar se tiče športa!

Rezultati kažejo, kot da ste imeli lahko delo. Je bilo res tako lahko tudi na parketu?

Zelo težko je bilo, garali smo vsako sekundo,vsako minuto. Motivacija je bila na vrhunskem nivoju kot do zdaj še ni bila. V obeh tekmah smo naredili dve tako imenovani neumnosti in še to proti koncu finalne tekme. Zame na takšnih tekmah ni pomemben rezultat, šteje le in samo lovorika.

Te je katera od ekip presenetila ali morda razočarala?

Presenetila me je Ribnica v polfinalu proti Dobovcu, kjer nisem mogel verjeti svojim očem kako je ekipa Ribnice napredovala v samo enem letu, ko smo nazadnje igrali proti njim. Da pa bi me kakšna od ekip razočarala pa ne, saj so bile na zaključnem turnirju štiri najboljše ekipe do 21 let ta hip v Sloveniji.

Mladi igralci Litije v zadnjih letih niste imeli veliko sreče v finalih. Vas je to dodatno motiviralo?

Seveda sem imel to v glavi in globoko v podzavesti, vendar za razliko od prejšnjih let si igralci nismo ustvarjali nekega pritiska. Prejšnja leta smo bili favoriti, to pot ne in zato je bilo lažje napadati vrh, ki smo ga končno osvojili. Naša generacija si je ta naslov zaslužila!

Vaš trener je pred dvema letoma postal Mile Simeunovič. Kaj lahko poveš o njem kot trenerju?

O Miletu je nepotrebno izgubljati besede. Gre za velikega igralca in zame osebno še večjega človeka. Kako nas je pripravil na ta FINAL FOUR, sem doživel prvič v življenju. Res nas je odlično pripravil! Na igrišču je za nas trener, izven prijatelj. Deli mi nasvete na igrišču in v zasebnem življenju, zato bi se mu zahvalil. Srčno upam, da to uspešno zgodbo pri U21 skupaj nadaljujemo še najmanj dve leti.

Kakšno je vzdušje v ekipi? Na parketu ste delovali kot prava družina.

Tako kot delujemo na parketu, delujemo tudi izven parketa. Najprej smo prijatelji nato šele soigralci. Smo prava klapa in posledično je tudi vzdušje na zavidljivem nivoju. Žalosten sem, ker nas zapušča Radovanovič, ki je edini izhodni letnik.

Naslednje leto ostaja ekipa nespremenjena. Lahko še enkrat posežete po vrhu?

Vrh je lažje napadati kot braniti. Pustimo se presenetiti. Mislim da je pravi recept to, kar smo letos prikazali. Gremo od tekme do tekme. Najprej pa si bo sploh potrebno prigarati FINAL FOUR.

Kakšni so tvoji načrti za naprej?

Moji načrti v futsalu so izključno povezani le in samo z FC Litijo, igranje v drugem klubu me ne zanima. Igram za največji klub v Sloveniji in iz treninga v trening, iz tekme v tekmo dokazujem, da si zaslužim ta sveti dres.

Gotovo spremljaš tudi člansko reprezentanco, ki jo čaka druga tekma proti Češki v dodatnih kvalifikacijah za SP na Tajskem. Kakšne možnosti pripisuješ našim igralcem?

Navdušili so me v Velenju z igro ki obeta, z igro katero ta reprezentanca do zdaj še ni pokazala. Sem optimist in verjamem, da bodo pustili Češko za sabo ter potovali na Tajsko. Reprezentanca je zelo močna, navdušuje me predvsem Rok Mordej. Upam na zmago!

Bi morda za konec ta naslov komu posvetil?

Naslov posvečam moji družini in mojemu dekletu, ki mi daje podporo tudi ko pridejo slabi časi. Priložnost bi izkoristil tudi za zahvalo Mitu Kosu, ki je z mano delal v futsalu 8 let in je bil moj prvi trener. Zahvala pa tudi Tomiju Horvatu, ki me je v enem letu marsikaj naučil.