Andrej_VrhovecAlfa in omega litijskega kluba, dolgoletni igralec, trener, v zadnjem času pa član vodstva. Ni potrebno posebej omenjati, da kluba brez Andreja nebi bilo. Pa vendar ekipa za novo sezono je sestavljena. Kako bi ocenil ekipo , katero sta zapustila dva stebra ekipe, Simić in Kristan, ki sta končala kariero?

Letošnja ekipa je mešanica izkušenosti in  mladosti. Kot celota je ta kombinacija dobra za slovenske razmere in upamo, da bo dovolj dobra tudi za Evropo. Nedvomno bomo ta odgovor dobili  že čez nekaj dni.

Ena tekma je že za nami, remi 2:2 proti srbski ekipi  Ekonomac. Tekmo si spremljal s tribune, kako bi jo ocenil? Kako si zadovoljen z ekipo, igro, kaj je potrebno še izpiliti?

To je bila prva tekma po kondicijskih pripravah, ki smo jih imeli doma, kar pomeni, da so bile noge še malo težke. Fantje so dokazali, da znajo igrati. Dobro so se upirali kvalitetnemu nasprotniku, ki  tudi v Evropi nekaj pomeni.

 

Litija ponovno gosti kvalifikacije za UEFA futsal cup. Kako to, da ste se odločili za organizacijo?

Menimo, da je organizacija dobra promocija kluba, Litije in tudi Slovenije. Uefa nam je znova dala zaupnico, kar pomeni da smo v preteklih letih že dobro organizirali tekmovanja. Za  fante pa je tudi dobro, da igrajo doma pred domačo publiko in navijači.

Skupina je znana, kakšne so možnosti Litije? Kdo bo najtežja ovira?

Največ možnosti imajo verjetno nosilci skupine Gruzijci. Ostali pa smo nekako skupaj. Glede na pretekla leta upam, da  bo tudi fortuna tokrat na naši strani in se bomo uvrstili naprej. Kar pa mislim, da je tudi realno pričakovati.

Kaj je prednost domače ekipe, poleg domače dvorane seveda?

Ekipa, ki že več let igra skupaj in seveda domača dvorana in naši navijači.

Kako bi ocenil razmere v slovenskem futsalu, kaj nam manjka?

Mislim, da se nič ni poslabšalo. Mogoče le to, da je vsako leto težje dobiti sponzorje. Pri igralci je potrebno znižati stroške in bo lažje izpeljati sezono.

Tekmovanje se še ni začelo pa vendar, poglejva kdo bo po tvojem mnenju na vrhu letošnjega pokala?

Verjetno spet Španci.