Tomi HorvatLetošnja ekipa je pomlajen in nekoliko spremenjena. Kako si zadovoljen s prvima tekmama, remi in visoka zmaga?

Zelo sem zadovoljen, saj nisem pričakoval, da lahko z tako močnim tekmecem odigramo na tako visokem nivoju že na začetku sezone. Ne smemo pozabiti, da so Srbi profesionalna ekipa  z dvema Brazilcema in ciljajo visoko v Evropi. Skupaj so že en mesec, bili so tudi na turnirju v Italiji, skratka niso ravno amaterji .

Kaj je potrebno še izpiliti?

Glede na to, da je naša ekipa skoraj ista kot v pretekli sezoni in  se poznamo, fantje dobro vejo kaj delajo. Treba je le pridet v formo, kar smo že prikazali.

 

Litija ponovno gosti kvalifikacije za UEFAfutsalcup. Nasprotniki so znani, kako bi jih ocenil?

Vsi v Evropi so državni prvaki, to pove da so močne ekipe z zmagovalno mentaliteto. Če se podrobneje dotaknemo posameznih ekip pa lahko rečem, da Grke poznamo že od lani, vemo da so dobra ekipa. Lani smo  z njimi remizirali, kar pomeni, da se moramo resno pripraviti na njih. Francozi so prišli naprej v konkurenci z Belgijci. Imajo veliko tujcev. Sigurno si jih bomo ogledali na prvi tekmi , ko bodo igrali z Grki. Gruzijci so nosilci skupine in so nedvomno najtežji. Imajo kar nekaj tujcev, odigrali so močne tekem z ruskimi ekipami, skratka so vrhunska ekipa. Vseeno mi ciljamo na 2.mesto v skupini.

Kakšne so priprave v teh dneh na turnir? Koliko tekem vas še čaka? 

Dve tekmi sta že za nami, en remi in ena visoka zmaga. Danes nas ob 18ih čaka še drugoligaška ekipa iz Velenja. To bo tudi zadnja trening  tekma. V soboto nas čakam superpokal, to pa bo tudi zadnji obračun pred Evropo.

Kdo bo najtežja ovira?

Nobene tekme ne smemo vzeti prelahko, podcenjevanje te največkrat drago stane. Vsaka tekma bo težka.

Kaj je prednost domače ekipe, poleg domače dvorane seveda?

Ekipa je že nekaj let skupaj, sedaj smo se že navadili  eden na drugega, funkcioniramo dobro. Formo, ki smo jo pokazali je treba le še obdržati.

Kako bi ocenil razmere v slovenskem futsalu, kaj nam manjka?

Razmere so kakršne so. Mislim, da je v Sloveniji veliko dobrih igralce. Glede na vse imamo mi super ekipo.

Tekmovanje se še ni začelo pa vendar, poglejva kdo bo po tvojem mnenju na vrhu letošnjega Uefa Futsalcupa?

Mislim, da bodo to Španci ali Rusi.