Osredkar

Na začetku sezone si prejel kapetanski trak, kako je biti kapetan?

S tem imam že reprezentančne izkušnje. Vendar mislim, da je biti kapetan v domačem klubu še posebna čast. Sem zelo ponosen na to in upam, da bom pripeljal ekipo do ponovitve lanske sezone.

Letošnja ekipa je nekoliko spremenjena pa vendar se poznate, se pozna odsotnost Kristana in Simića, v zadnji tekmi proti Ekonomcu pa se je poškodoval še Vrhovec?

Sigurno nam manjka vsak igralec, tako Simić, Kristan kot tudi Mekić. V začetku letošnje sezone smo imeli še posebno smolo, saj se je poškodoval še Gape, ki se je vrnil po poškodbi. Vendar jedro je ostalo od lani, smo dobra in izkušena ekipa. Imamo nekaj mladih igralcev, ki trkajo na vrata. Res škoda za poškodbo Gapeta, ki nas je šokirala. Upam, da se bo čim prej vrnil v ekipo..

 

Odigrali ste tri tekme, kako si zadovoljen  z prikazano igro?

Druga tekma z Ekonomcem je bila na visokem nivoju lige prvaka. Dokazali smo, da smo močni,da imamo perspektivno in da se lahko borimo proti vsaki ekipi v Evropi. Dejstvo pa  je, da je treba delati skozi vso sezono. Zmaga proti Ekonomcu pa je sigurno lepa popotnica za ligo prvakov, ki nas čaka v naslednjem tednu.

Kaj je potrebno še izpiliti?

Ne vem, mislim da smo  na ligo prvakov  pripravljeni.  Od  lani smo se  nekaj  naučili. V teh dneh je potrebno še malo potrenirati tehniko in taktične zamisli trenerja. Izvesti  prekinitve in se pripraviti na vsakega nasprotnika posebej.  Gremo na drugo mesto.

Jutri vas čaka najprej super pokal, napovedi?

Gre za  prvo lovoriko v sezon. Resno bomo pristopili v tekmo, motiviran in gremo na zmago, kajti lepo je začeti sezono z osvojeno lovoriko. Nedvomno bi bila to še ena lepša popotnica za ligo prvakov.

Litija ponovno gosti kvalifikacije za UEFAfutsalcup. Nasprotniki so znani, kako bi jih ocenil?

Gruzijci so favoriti v skupini, upam da si bom že pred tekmo z njimi zagotovili uvrstitev v nadaljnji krog. Grke  poznamo dobro,  Francozi  so neznanka , a jih bomo pogledali .Igor Osredkar

Kdo bo najtežja ovira?

Gruzijci,ki so nosilci skupine.

Kaj je vaša ključna prednost?

Domač teren in uigranost  ekipe, saj je  jedro ostalo z lanske  sezon.

Kako bi ocenil razmere v slovenskem futsalu, kaj nam manjka?

Vrabci na veji čivkajo, da je čedalje slabše.  Smo popolnoma amaterji. Z leti gre po mojem mnenju čedalje nižje. Žalostno je, ker ekipe  napredujejo, mi pa nazadujemo. Škoda, saj imamo odlične igralce.

Tekmovanje se še ni začelo pa vendar, poglejva kdo bo po tvojem mnenju na vrhu letošnjega Uefa Futsalcupa?

Mislim, da bodo to Španci in  Rusi.