SimeunovicEkipa je nekoliko spremenjena, odšla sta Simić in Kristan, kako bi vseeno opisali ekipo?

Ekipa je taksna kot Lani, z izemo omenjenih, vendar okostje je isto. Prisli so novi mladi igralci, ki pa rabijo cas, da se vklopijo .

Tri prijateljske tekme ste odigrali, en remi in dve visoki zmagi? Kako si zadovoljen  z prikazano igro?

Prijateljske tekme so prijateljske tekme. Nihce ne zeli izgubiti, vsi zelijo zmagati, na koncu se je tudi nam izslo. V drugi tekmi smo visoko premagali ekipo Economca, kar je vse nekoliko presenetilo. Zdelo se je, kot da so utrujeni, vendar ne smemo pozabiti, da so oni profesionalci, ki trenirajo dvakrat na dan. Tokrat niso igrali tako kot znajo.

Kaj je potrebno še izpiliti?

Sigurno se moramo še uigrati z vsemi ostalimi igralci. Nas pet, ki ves čas igramo smo uigrani, a ekipa ne more zmagovati le s petimi. Ostali mladi se morajo vklopiti v sredino, saj vsaka ekipa potrebuje vsaj osem igralcev.

Letošnja sezona se za vas v tekmovalnem smislu začne danes s superpokalom, napovedi?

Tako kot vedno nas danes čaka ena zelo težka tekma z Oplastom. Sigurno bo do konca napeto. Mi tako kot , vedno gremo tudi tokrat na zmago.

Litija ponovno gosti kvalifikacije za UEFA futsal cup. Nasprotniki so znani, kako bi jih ocenil? Kdo bo najtežja ovira?

Grke poznamo, saj smo se z njimi ze dvakrat opekli. Torej sigurno je najprej potrebno premagati njih. Ne smemo ponoviti lanske napake. Francozi so tudi tezak nasprotnik, mislim, da so tezji kot Grki. Tekma z Francozi Bo po mojem mnenju odlocala o drugem mestu. Gruzijci so nosilci in mislim, da favoriti te skupine. Imajo osem Brazilcev in so sigurno najbolj kvalitetna ekipa tega turnirja.

Kaj je vaša ključna prednost?

Naša prednost je sigurno uigranost. Štiri leta že igramo skupaj. Potem je tu se domača dvorana in navijači. Tokrat bi nam vse to skupaj moralo prinesti uvrstitve med osem najboljsih v Evropi. Nas minus pa je, da nas je premalo, le pet igralcev Iz okostja ekipe.

Kako bi ocenil razmere v slovenskem futsalu, kaj nam manjka?

Vsako leto je težje. Težko je dobiti sponzorje, ekipe , ki bi lahko igrale v ligi. Glede na to, da poznam razmere v državah bivše Jugoslavije pa mislim, da je pri nas vse skupaj še najbolj organizirano. Sigurno so tudi ekipe pri nas kvalitetnejše .

Tekmovanje se še ni začelo pa vendar, poglejva kdo bo po tvojem mnenju na vrhu letošnjega Uefa Futsal cupa?

Tako kot vedno se bosta v finalu za vrh pomerila ruska in spanska drzavna prvaka. Katera druga ekipa bi bilo veliko presenecenje.