Alen Fetič, slovenski reprezentant in igralec, ki je v zadnjih treh letih navduševal v dresu našega kluba, odhaja na Hrvaško, natančneje v klub Novo vrijeme Apfel. Za kaj se je odločil za ta korak in kaj sporoča vsem dosedanjim soigralcem pa v kratkem pogovoru.

 

Alen, zapuščaš FC Litija. Zakaj si se odločil za ta korak in za kakšen klub gre?

Ja, res je. Odhajam na Hrvaško, natančneje v Makarsko, kjer bom igral za ekipo Novo vrijeme Apfel. Za ta korak sem se odločil, ker je bila ponudba dobra in ker so resnično pokazali zanimanje zame.

Kako težko bo zapustiti soigralce s katerimi ste postali pravi prijatelji?

 

Zelo težko. Ko bom odšel bo res težko, saj smo s soigralci v teh treh letih postali res pravi prijatelji.

V Litiji si veliko dosegel,  toda kaj ti bo najbolj ostalo v spominu?

V času, ko sem bil v Litiji sem res osvojil vse, kar se osvojiti da v Sloveniji. Zato mi bo res težko zapustiti klub po toliko uspehih. Vsekakor pa mi bo najbolj ostala v spominu letošnja iga prvakov in tekma z Barcelono, katero si bom zapomnil za vse življenje!

Letos si bil tudi kapetan ekipe U21, ki je lansko leto postala državni prvak. Kaj bi sporočil svojim soigralcem pri ekipi U21, ki jim tudi letos dobro kaže?

Ja, to leto sem bil kapetan ekipe in težko mi jih je zapustiti, vendar verjamem, da bodo fantje tudi brez mene tako uspešni kot smo bili do sedaj! Rad bi jim samo sporočil, da se trud vedno poplača in naj se še vedno trudijo tako kot so se do sedaj in nagrada bo prišla!

Bi za konec še kaj sporočil oz. se zahvalil igralcem in vodstvu kluba?

Iskreno bi se rad zahvalil soigralcem za vse nasvete v teh treh letih, ker brez njih ne bi bil tam kjer sem. Rad bi se zahvalil tudi trenerju Horvatu ter Andreju in Tonetu Vrhovcu za zaupanje in korekten odnos v teh treh letih.

Alen, čeprav nam je težko ko nas zapuščaš, ti v novi ekipi želimo veliko takih iger, kot si jih prikazal v našem dresu! Hvala za vse in srečno!