Pred pričetkom nove sezone sem se pogovarjal z Bojanom Žunkom, novim trenerjem KMN FC Litija. Govorila sva o sodelovanju s Tomijem Horvatom, letošnjih ciljih, prijateljskih tekmah in še marsičem.

Kako je prišlo do dogovora med vami in klubom?
Po odpovedi Tomija Horvata smo iskali novo opcijo. S strani Andreja Vrhovca je prišla na dan ideja, da bi delo trenerja opravljal jaz glede na to, da sem lansko leto sodeloval s Tomijem. Dobro poznam ekipo in fante tako, da sem se po razmisleku odločil to sprejeti.

Kako vam bo pomagalo sodelovanje s Tomijem Horvatom?
Definitivno mi bo ogromno pomagalo. Poznam sistem igre, poznam igralce, oni poznajo mene. To bo velika prednost. Sem nov in nisem nov v tem smislu.

Kako ste zadovoljni z letošnjim kadrom?
Jedro ekipe je ostalo, vrnil se je Dejan Simič. Skoraj zagotovo zdaj pride še Borut Ručna iz Puntarja. Sem zadovoljen s kadrom. Je pa tako: kar imamo, s tem moramo delati. Upam, da ne bo kakšnih večjih poškodb.

Bodo priložnost dobili tudi igralci U21?
Seveda. Čez sezono se bo pokazalo kdo bo, kdo je in kdo ni. Definitivno sem za vključevanje mladih, saj so oni prihodnost kluba. Videli bomo kakšna bo situacija.

Kako bodo potekali treningi pred in med sezono?
Treningi bodo podobni sedaj in potem. Potekali bodo ob ponedeljkih, torkih in sredah, ob petkih imamo tekme. V pripravljalnem delu se bomo malo prilagajali turnirjem in mednarodnim tekmam, ki nas čakajo.

Kakšno igro lahko pričakujemo?
Naši igralci so že na tako visokem in kvalitetnem nivoju, da se dosti ne bo spreminjalo. Cilj je, da bo še bolj motivirana in še bolj disciplinirana. Korenitih sprememb ne bo.

Kakšni so letošnji cilji kluba?
Vemo kaj pomeni Litija v futsalu. To pomeni, da ciljamo na naslov državnih prvakov, hočemo vrniti tudi naslov pokalnih prvakov v Litijo, osvojiti superpokal. Želimo vse, kar se osvojiti da!

Čutite sami kakšen pritisk glede na uspehe v zadnjih letih?
Nekje v ozadju je pritisk oziroma se zavedam, da je to klub, s katerim se mora osvajati lovorike. Tudi ekipa in igralski kader je tak, da se to mora osvajati.

Poznamo vas kot sproščenega, veselega in nezahtevnega človeka. Kakšni pa ste oziroma boste kot trener?
Kot trener sem zagovornik trdega dela, odnosa in discipline. Ne bom diktator, želim, da so urejeni medčloveški odnosi. Želim, da se dela na nekem nivoju. Fantje so po profesionalci, tako da s tem ne bi smelo biti težav.

Oktobra boste igrali v Ligi prvakov, odhajate na Ciper. Kakšne možnosti pripisujete?
Po lanski izkušnji in po izkušnjah v prejšnjih letih vemo, da so vse ekipe v Ligi prvakov kvalitetne. Naš cilj je preboj v naslednji krog. Lahko smo prvi, lahko smo zadnji. Mi ciljamo na naslednji krog, so pa tekmeci zelo kakovostni. Nenazadnje so oni profesionalci, mi pa le amaterji. Nekateri so okrepljeni celo z Brazilci. Smo pa v preteklosti takšne ekipe že premagovali in gremo v boj brez strahu.

Je možno ponoviti lanski uspeh v Ligi prvakov, ko ste osvojili 6. mesto?
Seveda je možno ponoviti, vendar je težko. Pustimo se presenetiti.

Koliko prijateljskih tekem boste odigrali?
Odigrali bomo od šest do osem prijateljskih tekem. Večina nasprotnikov je znanih, pogovarjamo se še z dvema.

Kdo so ti nasprotniki?
Izpostaviti velja mednarodni turnir v Banja Luki, kjer bo Marca iz Italije, Ekonomac iz Srbije in domačini. Potem pa bomo odigrali še nekaj prijateljskih tekem z našimi drugoligaši.

Bojan hvala za pogovor! V novi sezoni vam želimo veliko trenerskih uspehov s KMN FC Litija! Srečno!