Ob svojem najnovejšem srečanju sem se pogovarjal z Borutom Ručno, novim igralcem KMN FC Litija. Povedal je kako je prišlo do prestopa v Litijo, o ciljih v tej sezoni in še marsikaj zanimivega, kar lahko preberete v nadaljevanju.

Kako je prišlo do prestopa iz Puntarja v Litijo?

Do prestopa je prišlo predvsem zaradi tega, ker sem dobil službo v Ljubljani. Vedel sem, da se ne bom mogel voziti v Tolmin. V Litiji so to izvedeli in ker so potrebovali še enega igralca, so me kontaktirali in hitro smo se dogovorili.

Kaj lahko ponudiš Litiji oz. katere so tvoje glavne lastnosti?

Z menoj so dobili igralca, ki je že odigral nekaj sezon v prvi ligi in imam že tudi kar nekaj izkušenj. Kot glavne lastnosti pa bi si pripisal močan strel in borbenost.

Kakšni so tvoji osebni cilji?

Zelo rad bi igral v Ligi prvakov, kjer si želim uvrstitve v drugi krog. Tu pa so seveda še vse domače lovorike – pokal in državno prvenstvo. Superpokal smo že osvojili. Cilji morajo biti v klubu kot je Litija visoki.

Je cilj tudi reprezentanca?

Seveda. Rad bi zaigral za reprezentanco, kar je tudi moj cilj v naslednjem letu ali morda dveh.

V soboto ste z ekipo osvojili superpokal. Kaj bi povedal o tekmi?

Začeli smo slabo, saj nismo še povsem uigrani. Nato smo le prevzeli pobudo in zasluženo zmagali.

Dosegel si tudi prvi zadetek v dresu Litije, na žalost v svojo mrežo.

Niso mi še povedali na kateri gol moram ciljati. (smeh) Ne ne, reagiral sem refleksno in žoga se je na žalost odbila v gol.

Kako ti je igrati ob boku takšnih igralcev kot so Mile Simeunovič, Igor Osredkar in Damir Pertič?

Res mi je v čast igrati z njimi. Predvsem za Mileta vemo kaj pomeni v slovenskem futsalu in da je največ naredil v tujini ter od vseh premore največ znanja. Tu sta tudi Igi in Perta, od katerih se lahko veliko naučiš. Upam, da se bomo med sabo dobro razumeli in uigrali ter svoje znanje prenesli na tekme.

Bi rad kaj povedal litijskim navijačem…

Upam, da me bodo lepo sprejeli. Da bom lahko pokazal vse kar znam in upam, da s to ekipo osvojimo čim več.

… in Puntarju?

Puntarju bi se rad zahvalil za vsa tri leta, ki sem jih preživel pri njih. Bilo je lepo in upam, da me bodo 14. decembra lepo sprejeli, ko bom prišel z Litijo v Tolmin.

Hvala Borut za pogovor in veliko dobrih iger v dresu KMN FC Litija!