Pred reprezentančnim zborom, ki je potekal ta teden, sem se pogovarjal z Damirjem Puškarjem, vratarjem KMN FC Litija in slovenske reprezentance. Povedal je kako je zadovoljen z dosedanjim potekom sezone, nekaj besed pa sva spregovorila tudi o prihajajoči ligi prvakov. Več v nadaljevanju…

 

Za vami sta že dva meseca sezone. Kako bi ocenil dosedanji potek sezone?
V bistvu gremo postopoma. Gremo iz tekme v tekmo in stopnjujemo formo. Res je, da smo prejšni krog imeli en kiks z Oplastom, vendar mislim, da to ne bo vplivalo na nadaljni potek sezone. Važno je, da bomo proti koncu prvenstva pravi, saj gre takrat zares.

Eden od najlepših trenutkov je bil gotovo Ciper oziroma zadnja tekma proti Bakuju?
Res je. Na zadnji tekmi smo pokazali ekipni karakter, ekipa je stopila skupaj. Dobro smo si pripravili na njih in s to našo igro z vratarjem v polju smo jih deklasirali. Je pa moje mnenje, da so se tudi oni na nas slabo pripravili. Na koncu smo zmagali in mislim, da zasluženo.

Po tekmi si na svojem facebook profilu objavil, da si ponosen član te amaterske ekipe. Očitno ste res prava klapa.

Seveda smo. Tako in tako smo navajeni, da smo amaterji, na žalost tako je, vendar živimo s tem. Ta ekipa je res super, zelo dobro funkcioniramo, smo prava klapa na igrišču in izven njega. Tudi, ko smo bili na Cipru smo se celoten čas družili, se pogovarjali med sabo, igrali poker, bili na bazenu, … Skratka važno je, da je dobro vzdušje, ostalo pride samo od sebe.

Znani so nasprotniki v elite roundu lige prvakov. Kakšne možnosti misliš, da imate?
Če iskreno povem so možnosti majhne. Vemo, da imamo v skupini Dinamo Moskvo, ki je vsaj za mene z Barcelono najboljša ekipa. Mi se bomo potrudili, da prvi dve tekmi odigramo kar se da dobro. Moja želja je, da ponovno pridemo do zadnje tekme s šestimi točkami, čeprav mislim, da bo letos veliko težje kot lansko leto. Če pa bomo imeli nekaj sreče, pa se nam lahko ponovi tudi lanska zgodba, kjer bi na zadnji tekmi odločali o potniku na final four.

Čaka vas boj proti zelo dobremu prijatelju in bivšemu soigralcu, Alenu Fetiču. Sta se že kaj pogovarjala o tem?
O ligi prvakov se še nisva pogovarjala. Res je da se slišiva vsak teden, vendar se o tem še nisva pogovarjala. Mogoče se bova sedaj na reprezentančnem zboru malo pogovorila o tem (intervju je nastal pred reprezentančnim zborom, op. p.). Ampak konec koncev on je profesionalec, igra za drugo ekipo, jaz za Litijo in ko bova na parketu ne bo prijateljstva. Bo neko spoštovanje, vendar tekma bo šla na nož in ne bom mogel toliko razmišljati o prijateljstvu.

Kako bi pozval gledalce v Laško?

Žreb je opravljen. Tisti, ki se spoznajo na futsal, vedo katere ekipe smo dobili in se bodo udeležili tega turnirja. Normalno je, da rabimo podporo. Lani so nas obiskali v velikem številu in jih pozivam, da pridejo tudi letos v čim večjem številu in nas bodrijo.