Pred prvim resnim testom v sezoni, superpokalno tekmo proti Oplastu, sem se pogovarjal z novim (starim) trenerjem KMN FC Litija, Tomijem Horvatom. Pravi, da so cilji v klubu najvišji, da je zadovoljen z ekipo ter da bo ekipa agresivna in hitra. Več pa v nadaljevanju pogovora.

Tomi, po letu premora si se vrnil na klop Litije. Si pogrešal futsal?
Sigurno! To je del mojega življenja že dvajset let. Eno leto sem rabil za počitek, sedaj pa sem spet v futsalu.

Ekipa je prenovljena. Si zadovoljen?
Moram reči, da sem zelo zadovoljen s fanti. Ekipo smo izbrali skupaj z vodstvom, sam sem bil večino za te fante. Stojim za njim. Bomo pa videli kaj se bo dogajalo  v nadaljevanju.

Kaj lahko letos pričakujemo od te ekipe? Kakšne cilje ste postavili z upravo?
Cilji uprave, mene in igralcev so, da zmagamo v vseh tekmovanjih v katerih igramo. Tukaj ni nobene skrivnosti. Fantje so zagnani, znajo igrati, imamo dobro ekipo in se nič ne izgovarjam na nove igralce ali na mladost. Mi gremo na naslov prvaka in na naslov pokalnega zmagovalca.

V ekipi je nekakšen drugačen tip igralcev. Kakšen slog igre lahko pričakujemo?
Slog bo praktično isti, kot ga prakticiram že vsa leta kot trener. To je uporabiti tiste pozicije na katerih smo močni oziroma kjer imamo močne igralce. Tu je seveda tudi disciplina v igri, izkoristiti vse svoje adute in nasprotniku preprečiti, da doseže zadetek več kot mi.

So se novinci dobro vklopili v sistem?
Mislim, da so sprejeli moj način. Ko smo igrali prijateljske tekme so sami videli na kakšen način želim da igrajo, kako prihajajo do zmag. Mislim, da bo vse vredu.

Ena od »okrepitev« je tudi vratar Damir Puškar, ki ostaja v Litiji.
Damir je najboljši vratar v Sloveniji! On tem novim igralcem in meni kot trenerju daje tisto potrebno samozavest. Mislim, da bo za nas eden najpomembnejših členov.

Zate se začenja tudi neko novo obdobje v osebnem življenju – postal si očka. Je kaj neprespanih noči?
Moram reči, da je kar vredu. S tem delom življenja sem zelo zadovoljen. Preprosto gre vse tako kot mora iti.

Za konec še povabilo za navijače…
Pridite nas podpret, pridite podpret te mlade fante! Mislim, da vam bomo pokazali, da smo hitra, agresivna ekipa. Verjamem, da boste uživali v naši igri.

Tomi, kratko in jedrnato – srečno in uspešno na klopi KMN FC Litija!

Luka Bregar