Po prestopu iz Velikih Lašč, kjer je začel futsal kariero, sem se pogovarjal s Klemnom Duščakom, zdajšnjim članom FC Litija in tudi mladega reprezentanta. Kaj so njegove glavne lastnosti in zakaj se je odločil priti v Litijo, si lahko preberete v nadaljevanju.

Kako je prišlo do kontakta in do prestopa v Litijo?

Po dobrih predstavah v Velikih Laščah in reprezentančnih treningih U21, sem se odločil, da naredim korak naprej v svoji karieri. Prišlo je povabilo Litije, ki ga nisem mogel zavrniti. Vsi vemo kaj ime Litija pomeni v futsalu.

Kaj lahko ponudiš Litiji oz. katere so tvoje glavne lastnosti?
Ena mojih glavnih lastnosti je borbenost, ki jo Litija potrebuje v končnici  ter v borbi za naslov.

Kakšni so tvoji osebni cilji?

Boril se bom, da v futsalu pridem do najmočnejše možne lige in seveda s tem tudi v dober klub. Če mi ne bo uspelo, pa mi je v največje zadovoljstvo, da igram v 1. SFL z Litijo.

Cilj je verjetno tudi članska reprezentanca, nenazadnje bo Slovenija leta 2018 gostila EP. Lepo bi bilo zaigrati na prvenstvu kajne?
Seveda. Lepo bi bilo zaigrati za člansko reprezentanco, še posebej na EP v Sloveniji, ampak pot do tja je še dolga, vmes se lahko zgodi še marsikaj.

Dosegel si tudi prvi zadetek v dresu Litije, pred domačimi gledalci. Kakšni so občutki?

Lepo je bilo zadeti že na drugi tekmi za Litijo. Občutkov se ne da opisati. Mislim, da je to lepa spodbuda za naprej.

Kako si se vklopil v ekipo?
V ekipo sem se vklopil zelo dobro, fantje so me lepo sprejeli. Pomagajo mi tudi na treningih s svojim znanjem, tako da se lahko še bolj in hitreje vklopim v igro Litije.

Kaj bi povedal o trenerju Horvatu?
S trenerjem sem zelo zadovoljen, tudi razumeva se dobro. FC Litija je lahko srečna, da ima takega trenerja kot je Tomi Horvat.

Bi kaj sporočil navijačem v Litiji?
Rad bi jim sporočil, da nas spodbujajo v čim večjem številu na vsaki tekmi. Sedaj pride končnica in nam bo pomoč navijačev prišla še kako prav. Lepo je če so tribune polne.

Še kakšne besede za Velike Lašče, kjer si začel futsal kariero v 1. SFL?
Velikim Laščam se zahvaljujem za vse kar so naredili zame in jim želim čim boljše rezultate v nadaljevanju.

Klemen, hvala za pogovor! V dresu Litije ti vsi želimo čim več dobrih iger in čim manj poškodb!