Dolgo let je številko 10 na svojem hrbtu nosil igralec, ki je zbral največ nastopov v zgodovini našega kluba in je bil dolgo let tudi kapetan ekipe. Seveda je govora o Borutu Kristanu, igralcu, ki je dal na vsaki tekmi vse od sebe ter pomagal klubu do največjih uspehov. Z njim sem opravil kratek pogovor, kaj pa počne trenutno in kako gleda na svojo kariero pa si preberite v nadaljevanju.

Borut, kar nekaj let je že minilo od konca tvoje kariere. Koliko se še ukvarjaš z žogo in ali kaj pogrešaš tisti adrenalin pred tekmo?
Res je že minilo kar nekaj let od konca moje kariere, kar pa ne pomeni da se  z žogo ne ukvarjam več. Kajti žoga je bila vedno del mojega življenja in bo tudi ostala. Trenutno je to rekreacija enkrat tedensko. Seveda pa pogrešam adrenalin, sploh tisti v končnicah oz. na odločilnih tekmah.

Kako si sam pri sebi vedel, kdaj končati kariero?

Z leti pride tista utrujenost, ko enostavno rabiš več časa za regeneracijo in tudi telo ne sledi več glavi, takrat je čas za slovo, čeprav si nerad priznaš. Realnost je pač realnost.

Ali kaj pogrešaš bivše soigralce oz. klapo, ki je bila takrat?

Seveda jih pogrešam, saj smo skupaj preživeli veliko lepih trenutkov.

Kdaj si začel igrati nogomet oz. futsal?

Nogomet sem malo resneje začel igrati proti koncu osnovne šole v raznih ligah. V letu 1996/1997 pa sem se pridružil Litijskemu futsal klubu, ki se je takrat imenoval Assaloni Cosmos.

Kako si zadovoljen s svojo kariero? Kaj je bil zate vrhunec kariere oz. trenutek, ki ga ne boš nikoli pozabil?

S svojo kariero sem zelo zadovoljen saj sem s klubom osvojil devet naslovov državnih prvakov, in odigral preko 400 tekem. Lepih trenutkov je bilo veliko, če moram izbrati enega naj bo to zlati gol v Sevnici.

Si imel kakšnega vzornika in zakaj on?

V bistvu nisem imel nobenega vzornika, sem pa vedno občudoval mojstrovine Mileta Simeunoviča.

Odigral si več kot 400 tekem za Litijo, z njo si osvojil vse kar se je osvojiti dalo. Kaj ti bo pa od tu ostalo v spominu? Je vseeno katera lovorika, ki ti pomeni nekaj več?

V spominu mi bo ostalo veliko stvari, težko je vse našteti. Tu so prve minute v futsal ligi, prvi naslov državnih prvakov, osvojitev DNEVNIKOVEGA TURNIRJA, liga prvakov v Belgiji in še bi lahko našteval. Vse lovorike so mi enako pomembne, mogoče mi malo več pomeni oz. sem ga nekako drugače doživljal in to je prvi naslov državnega prvaka.

Eden od vrhuncev našega kluba je tista tekma z Barcelono v Laškem, o kateri veliko ljudi govori še danes. Tebe žal ni bilo zraven zaradi zaključka kariere pa vseeno – si spremljal tisto tekmo?

Seveda sem, tekma je bila fenomenalna, prav tako tudi vzdušje v dvorani. Pohvala klubu za odlično organizacijo in kapo dol igralcem za prikazano igro.

Kaj Borut počne trenutno?

Zdaj lahko več časa posvetim svojima dvema sončkoma sinu Tevžu, ki tudi že trenira nogomet in hčeri Lejli, ter ostalim aktivnostim za katere prej ni bilo časa. Seveda moja ljubezen do nogometa ni nič manjša, saj ga še vedno igram. Res pa je, da veliko manj kot prej.

Borut, hvala za pogovor in veliko sreče še naprej v družinskem življenju!


Luka BregarBorut Kristan (sezona 2006/07)