Ob prihodu na trenersko mesto članske ekipe, sem se pogovarjal z novim trenerjem, Damirjem Pertičem. Spregovorila sva nekaj besed o ciljih v novi sezoni, okrepitvah, delu z mladimi in tudi to, ali ga bosta starša še naprej spremljala na tribunah športne dvorane Litija. Zanimiv pogovor si lahko preberete v nadaljevanju.

 

Damir, kako je prišlo do dogovora, da postaneš trener članske ekipe?

Po resnici povedano, slišala sva se s športnim direktorjem Andrejem Vrhovcem, ki mi je predlagal, da bi postal trener članske ekipe. V pogovorih sem predlagal, da bi vodil obe selekciji, tako člansko kot tudi selekcijo U19. Tudi zato, da kakšnega še neuveljavljenega mladega igralca naredimo članskega igralca. Tega zadnja leta primanjkuje v naši ekipi, saj Litija že dolgo ni imela svojega mladega igralca.

Po zdajšnjih podatkih ekipa ostaja nespremenjena, prišla sta še Alen Fetić in Denis Totošković. Kako ocenjuješ takšno ekipo?

Zelo sem zadovoljen z delom uprave, ki upošteva moje predloge. S Fetićem in Totoškovićem smo se hitro dogovorili. Oba sta izrazila željo, da bi igrala v Sloveniji in smo se glede na prijateljske odnose hitro dogovorili za sodelovanje. Nenazadnje smo že dolga leta zelo dobri prijatelji. Mislim, da bosta to zelo pomembni okrepitvi za naš klub.

Igralce dobro poznaš. Kakšen način igre bo igrala Litija?

Način igre se bo izoblikoval skozi tekme glede na poškodbe in odsotnosti. Moramo vedeti, da imamo sedaj kar nekaj reprezentantov in bodo njihove obveznosti zelo velike ter naporne. Gradili bomo igro predvsem na obrambi in iz tega postopoma tudi igro v napadu.

Čutiš že kakšen pritisk ali je za to še prekmalu?

Ne, ne čutim nobenega pritiska. V tem klubu sem zrasel kot igralec in poznam vse razmere. Normalno pa je, da imamo sedaj s takšno zasedbo visoke ambicije in želimo poseči po vrhu. Bomo pa videli kako bo na koncu sezone.

Omenil si, da boš vodil tudi selekcijo U19. Kakšne cilje si si zadal?

Cilj je ubraniti naslov! Štirje igralci so izhodni letnik in so zapustili ekipo, vendar imamo še vedno zelo konkurenčno ekipo, ki lahko ponovno poseže po naslovu prvaka. Cilji tako ostajajo nespremenjeni – prvo mesto!

V pogovoru za spletno stran futsal.si si omenil, da želiš vzgojiti novega »Litijana«, če se lahko tako izrazim. Kako misliš to uresničiti?

To bo pokazal čas. Ogromno je odvisno od igralcev oziroma od njihove volje in želje ter zagnanosti za delo. Moj moto je bil vedno »delo, delo in delo«, in če bodo temu sledili igralci prve ekipe s svojimi izkušnjami, se bodo lahko marsikaj naučili. S pravilno usmeritvijo bi lahko kakšen igralec ali dva v prihodnjih dveh ali treh letih postala standardna igralca v članski ekipi.

Kaj bi sporočil navijačem FC Litija?

Navijačem bi sporočil, da se uprava in nasploh vsi v klubu FC Litija letos zelo trudijo, da vrnemo gledalce nazaj v dvorano. Upam, da nam bodo sledili. Trudimo se in trudili se bomo maksimalno, dali bomo vse od sebe, da lovorike pripeljemo nazaj v Litijo. Vabim jih, da nas spremljajo v čim večjem številu.

Za konec še eno vprašanje. Ko si igral za FC Litija sta bila tvoja starša skoraj vedno na tribunah. Bo tako tudi sedaj, ko si v trenerski vlogi?

Ja sigurno. Spremljajo in podpirajo me že od začetka, ko sem bil igralec in zagotovo bo tako tudi sedaj, ko sem postal trener FC Litija.

Perta, želimo ti veliko trenerskih uspehov na klopi FC Litija!

Luka Bregar


Alen Fetić, Damir Pertič in Denis Totošković