Tomislav Horvat se vrača na klop FC Litija! Tomi je prvič na klop Litije sedel v sezoni 2010/11 in s klubom kot trener osvojil tri državne naslove, dva pokalna in tri superpokalne naslove. Ekipo je v sezoni 2012/13 popeljal tudi do največjega uspeha našega kluba v Evropi – 6. mesto v Ligi prvakov.

Po vmesnih postankih v Stripyju, Mariboru in Makarski se je vrnil v Litijo. »V Litiji mi je bilo vedno lepo, ker je to moj klub in vedno bo. To mesto je moj dom, celo kariero sem igral v Litiji in bil tudi trener. Vedno sem si želel biti trener tukaj in ko se je ponovno ponudila priložnost, sem jo sprejel. Pravijo, da se je vedno lepo vrniti domov,« pa o svojih občutkih ob povratku pove novi trener.

Litija že nekaj sezon ni osvojila naslova državnih prvakov, kar si močno želimo spremeniti v novi sezoni. O ciljih pa Horvat pove naslednje: »Cilji so vedno najvišji! Litija mora slej ko prej ponovno osvojiti naslov državnega prvaka in to je naš cilj v novi sezoni! Ekipa naj bi bila vrhunska in mislim, da bomo imeli realne možnosti, da ta cilj tudi dosežemo.«

V pretekli sezoni je bil na klopi Stripyja, nazadnje pa je deloval v Makarski. Kljub temu si je našel čas in spremljal Litijo in slovensko ligo. »Ja, v posnetku sem si tudi ogledal zadnjo tekmo med Litijo in Dobovcem. Bil sem tudi na dveh treningih ter si ogledal slovenske in tuje igralce. O teh igralcih, predvsem o Edsonu in Jonhnu, lahko povem, da gre to za najvišji nivo igralcev. Tudi s Kairatom smo dogovorjeni, da nam bodo v pomoč s takšno kvaliteto igralcev. Morda se vrneta prav onadva. Nikoli se ne ve. Kdo od teh vrhunskih igralcev pa bo prišel, pa se bodo dogovorili vodilni v klubih. Res pa je, da Kairat slabih igralcev nima in takšna kvaliteta je pri njih normalna,« o sodelovanju s Kairatom in tujih igralcev pove novi trener desetkratnega državnega prvaka. Spomnimo, Litija in Kairat sta v pretekli sezoni podpisala sporazum o prijateljskem sodelovanju na vseh področjih, na kar smo v klubu izjemno ponosni in veseli.

Poudarek bo na okrepitvi lanske ekipe in na slovenskih igralcih. »Kar se lanske ekipe tiče, smo z igralci v pogovorih in bo več znano v prihodnjih dneh. Okrepitvi sta trenutno dve – to sta Denis Totoškovič in Luka Jamnik, z njima je sodelovanje dogovorjeno. Želimo si prihod še dveh zelo dobrih slovenskih igralcev, kasneje pa tudi prihod treh ali štirih vrhunskih tujih igralcev, ki bi zaokrožili sestavo ekipo. Želimo si še močnejšo ekipo kot je bila nazadnje in poskrbeli bomo, da bodo tujci na res najvišjem nivoju. So pa določene stvari še v zraku in bomo videli, kako se bo uprava dogovorila z igralci.« O ostalih okrepitvah vas bomo iz kluba tudi obvestili.

Nobenega kluba pa ni brez navijačev. Trener kot je Tomi Horvat pa se zaveda, da so navijači lahko dodatna pomoč v boju za izpolnitev ciljev. O navijačih v Litiji pa pove: »Lepo je, da ima Litija skupino organiziranih navijačev. To je redkost v futsalu in vesel sem, da so Litijski levi z nami. Želim si, da zadovoljimo naše in njihove želje, ter da naslov pripeljemo nazaj v Litijo. Želimo si vrhunskih iger, da bomo uživali tako mi, kot tudi navijači.«

Tomi, tudi mi si želimo uspešne sezone! Vse dobro v novi sezoni in dobrodošel nazaj v klubu!