Tomi Horvat je postal selektor Slovenije, kar pomeni, da ni več trener FC Litija.

Tomi je bil pretekli vikend potrjen za novega selektorja reprezentance Slovenije. Zaradi statuta NZS ne more opravljati obeh nalog, tako da žal zapušča klop FC Litija. "Najprej hvala NZS za zaupanje te odgovorne naloge. Dal bom vse kar je v moji moči, da upravičim zaupanje," so bile prve besede novega selektorja, ki se ni pozabil zahvaliti FC Litija: "Velika, ampak zares velika zahvala pa tudi mojemu klubu FC Litija. Imeli smo trden dogovor o treniranju članske ekipe v letošnji sezoni, tu so mi šli na roko in gledali tudi na moj interes. Sprejeli smo težko odločitev, saj je klub na začetku sezone ostal brez trenerja." Tomi tako ne bo več trener članske ekipe, bo pa lahko po dogovoru z NZS še naprej opravljal delo v mlajših selekcijah kluba: "Še naprej bom klubu pomagal pri delu v mlajših selekcijah, žal ne bom več trener izjemne članske ekipe. Na tem mestu FC Litija želim vse dobro v novi sezoni in velik, velik hvala za razumevanje!".

Njegov začasni naslednik je tudi že znan. Uradno bo to postal Željko Pijetlović, ki je bil dosedaj njegov pomočnik, v preteklosti pa je že vodil tudi ekipe Vuko, GIB Beton MTO Zagorje in bil tudi prvi neuradni selektor Slovenije. Zadnja leta je pomočnik trenerja članske ekipe v Litiji, pomaga pa tudi v mlajših selekcijah. Zelo aktivno mu bo pomagal mu bo še naprej pomagal Gašper Vrhovec, ki trenutno še okreva po lanski hudi poškodbi. Željko ob tej priložnosti pravi: "Vesel sem za Tomija in mu želim vse dobro v reprezentanci! V Litiji se bomo še naprej trudili, da uresničimo letošnji cilj - to je naslov državnega prvaka. Imamo igralce, ki so tega sposobni in imajo veliko željo!"

Biografija Tomislava Horvata:
Tomislav Horvat (1974) je igral nogomet pri ljubljanski Olimpiji. Vmes se je navdušil nad malim nogometom oz. futsalom, ki se mu je povsem zapisal. Pri sedemnajstih letih je opozoril nase v ekipi Lipa, s katero se je zavihtel v 1. SFL, nato je na povabilo Toneta Vrhovca odšel v Litijo. V 1. SFL je igral tudi za GIP Beton MTO ter Oplast Kobarid. Kariero je sklenil med sezono 2008/09. Horvat ima šest naslovov državnega prvaka, trikrat je bil najboljši strelec prvenstva. V dresu Slovenije je zabeležil 21 tekem, dosegel je 13 golov. Z reprezentanco Slovenije je 2003. nastopil na evropskem prvenstvu v Italiji.

Trenersko pot je začel v sezoni 2010/2011, ko je sedel na klop Litije. Vodil je še FSK Stripy, ŠD Brezje in reprezentanco U21, na hrvaškem pa Makarsko. Z Litijo je kot trener osvojil tri državne naslove, dva pokalna in štiri superpokalne naslove. Ekipo je v sezoni 2012/13 popeljal tudi do največjega uspeha kluba v Evropi – 6. mesto v Ligi prvakov. V sezoni 2017/2018 je FSK Stripy popeljal iz 2. v 1.SFL.

Naj omenimo še to, da je selektor Slovenije U21 postal Milivoje Simeunović, tudi bivši igralec in trener v našem klubu. Selektor reprezentance U19 pa ostaja Andrej Dobovičnik, ki je bil do sedaj tudi selektor članske reprezentance v obdobju 2005-2020. Tudi njima dvema želimo veliko uspehov na reprezentančnem področju!

Tekst in foto: FC Litija, futsal.si (DP)