Ekipa U19, ki jo vodi Luka Bregar s svojima pomočnikoma Željkom Pijetlovičem in Matevžem Osredkarjem, je prišla do tretje zmage.

V tretjem krogu lige U19 je v Litiji gostovala ekipa KMN Bronx Škofije. Obe ekipi sta bili po dveh krogih še neporaženi, ob polčasu je bolje kazalo gostom, ki so vodili z 0:1. V drugem polčasu so naši fantje popravili še nekatere malenkosti ter z zadetki Patricka Osredkarja, Marka Bjelčevića in Vida Kosa prišli do preobrata in zmage s 3:1. Tako so z zmago ena od treh ekip (preostali ekipi sta Meteorplast in Siliko - Siliko ima dve tekmi in dve zmagi, tokratna tekma z Oplastom pa je bila prestavljena zaradi preventivne karantene štirih igralcev Oplasta), ki še niso oddali svojih točk. V naslednjem krogu naše mladince čaka domača tekma z ekipo KMN Sevnica. Čestitke fantje!

LIGA U19 (rezultati in lestvica)

Izjave po tekmi:
Marko Bjelčević, igralec FC Litija U19:
"Vedeli smo, da bo današnja tekma težka in da bo potrebno garati vseh štirideset minut. Prvi polčas smo začeli dobro nato pa malo padli, kar so gostje izkoristili in povedli. V drugi polčas smo vstopili odločneje in preobrnili rezultat v svojo korist ter prednost zadržali do konca tekme. Rad bi pohvalil strokovni štab in vse soigralce za odlično odvodeno in odigrano tekmo. Izpostavil bi vratarja Darka Ćućića, ki je bil vsekakor igralec tekme. Cilji za sezono so visoki. Ker ni končnice si ne smemo privoščiti veliko napak, zato moramo vsako tekmo odigrati na visokem nivoju tako kot današnjo."

Luka Bregar, trener FC Litija U19:
"Čestitke igralcem za prikazano igro, pohvale tudi tistim, ki danes niso igrali in so ekipo spodbujali s klopi. Z mojima pomočnikoma smo ta teden analizirali igro Bronxov, tako da smo bili na tekmo kar dobro pripravljeni. Kljub temu nam v prvem polčasu ni steklo vse tako kot smo si zamislili. V drugem smo odpravili napake, pokazali še večjo željo po zmagi in mislim, da tudi zasluženo slavili. Je pa res, da nasprotniku še vedno dopuščamo preveč odprtih strelov. Na koncu pa pohvala iz moje strani ekipi KMN Bronx Škofije ter trenerjema Marku Hrvatinu in Tadeju Blaževiču, saj res dobro delajo z mladimi. Mislim, da smo danes res spremljali odlično tekmo."