Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja Slovenije) novega trenerja.

Novi trener je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v našem klubu in z njim osvojil štiri naslove državnih prvakov in štiri pokalne naslove. V dresu Litije je zbral 99 nastopov in dosegel 110 zadetkov, v dresu Slovenije pa je zbral 35 nastopov in dosegel 24 zadetkov. Kot trener ima izkušnje vodenja ekipe Siliko in Maribora, s katerim je tudi postal državni in pokalni prvak kot trener.

Džafo, po dolgih letih se vračaš v Litijo, tokrat kot trener. Kakšni so občutki ob vrnitvi?
"Vesel sem, da se ponovno vračam med trenerje in vesel sem, da v Litijo. Vsi vemo kaj pomeni Litija v slovenskem futsalu. Trenutno stanje je malo slabše, ampak mislim, da se bo to kaj kmalu popravilo."

Kdaj oz. kdo te je kontaktiral, da bi postal trener Litije?
"Kontatkti so bili vzpostavljeni že nekaj časa nazaj z Andrejem Vrhovcem, vendar zaradi službe in drugih obveznosti nisem mogel postati trener. Nato je prišel Tomi Horvat, ki pa sedaj zaradi dela selektorja ne sme opravljati dvojne vloge. Po nekoliko slabših rezultatih v tej sezoni pa sva se ponovno slišala z Andrejem in kar hitro vse zmenila."

Ekipa je v nekako čudnem stanju - igra ne steče tako kot bi morala. Kaj bi ti lahko spremenil oz. kakšni so tvoji cilji/načrti?
"Vsi vemo kakšni so cilji v Litiji vsako leto. To je zame poseben izziv in od tega izziva ne odstopam. Vse pa ne gre iz danes na jutri, bomo pa delali na tem in bodo temelji postavljeni tudi za naprej."

Džafo, dobrodošel ponovno v Litiji in srečno na klopi!