Lanskega januarja so Litijo okrepili številni igralci, med njimi je bil tudi igralec iz Španije - Abraham Sanchez Martinez.

Sedaj se Abraham vrača v najtrofejnejši klub v Sloveniji: "Zelo sem vesel, da se lahko vrnem v Litijo in se borim za klub in navijače!". V lanski sezoni je zbral tri nastope za naš klub, preden se je prvenstvo prekinilo. Tudi sam je bil močno razočaran ob dejstvu, da se ni mogel boriti do konca za naslov, saj jo je zagodel koronavirus. "V prejšnji sezoni, ko je bila sestavljena dobra ekipa in smo bili v odlični formi, ko smo se tudi novi igralci prilagodili soigralcem in ligi, se je sezona, po mojem mnenju, nekoliko nepravično in na našo škodo, žal prekinila. Klub je veliko investiral v ekipo in si športno prizadeval, da bi osvojili prvenstvo. Prvenstvo se je prehitro prekinilo, vsaj tako mislim. Toda nič zato - letos se vračam še z večjo željo, da klub postavimo na mesto, kjer si zasluži biti," je o hitro zaključeni lanski sezoni povedal Abraham. 

Igralec, ki prihaja iz mesta Alicante in lahko igra na položaju organizatorja igre, ima izkušnje iz prve španske lige, kjer je v prejšnjih letih igral za CFS Jumilla. Prav tako je igral v Romuniji in Franciji (za ekipi Sepsi futsal in Gueriniere Futsal), tudi za Xaloc Alacant ter Fiat Autobergamo Dev. Tudi letos je imel ponudbe drugih klubov: "Imel sem ponudbe drugih klubov, na koncu je prišla še ponudba Litije. Srce mi je reklo, naj se vrnem v Litijo, v klub, ki ima najvišje cilje v Sloveniji in Evropi."

V Španiji se je kljub pandemiji sezona odigrala do konca, v polnem teku pa je tudi nova, čeprav v zasebnem življenju izven parketa ni vse idealno: "V Španiji sem se pripravljal individualno, saj se zaradi določenih ukrepov ni dalo drugače. Želim si, da v najkrajšem možnem času pridem na nivo, ki bi zadovoljil tako mene kot klub. Za to bom dal vse od sebe!" V lepem spominu mu je Litija ostala tudi zaradi odličnih navijačev, ki jih letos zaradi ukrepov ni na tribuni: "Vem, da Litijski levi letos praznujejo 10. obletnico obstoja - ob tej priložnosti jim čestitam in upam, da se kmalu vidimo v dvorani. Igralci bomo naredili vse kar je v naši moči, da naslov prvaka vrnemo v Litijo!"

Abraham, dobrodošel ponovno v Litiji! Bienvenido Abraham!