FC Litija ima novega trenerja.

To je postal Andrej Dobovičnik, ki bo na mestu trenerja zamenjal Senudina Džafića. Slednjemu se vsi v klubu iskreno zahvaljujemo za njegovo delo v prejšnji sezoni. Trener vratarjev pa tudi v novi sezoni ostaja Vojko Majcen, legenda litijskega in slovenskega futsala.

KDO JE ANDREJ DOBOVIČNIK? (tekst: futsal.si)

Andrej Dobovičnik (1967) se je pri 14 letih zapisal futsalu, sprva pa malemu nogometu. „Začel sem pri celjskih Pelikanih,“ pove Dobovičnik, ki je sprva igra za celjski klub v ligah, potem pa z njimi osvojil državni in pokalni naslov. Vmes je bil še član ekip Mila Juventus, Mizarstvo Krošelj, Sportklub, Klateže in Dobovec. Osvojil pa je tudi tri naslove državnih prvakov – v letih 1996, 1998 in 2000. V prvi sezoni državnega prvenstva (1995/1996) je bil kapetan Mile Juventus, s katero je tako postal državni prvak, dosežek je potem ponovil še s Sevničani in Celjani. Kasneje je Pelikane prevzel in jih uspešno vodil. V dresu Slovenije je zbral 35 nastopov, dosegel je šest zadetkov. Ob športni poti se je Dobovičnik tudi šolal, končal je študij ekonomije.

Kasneje se je Dobovičnik zapisal trenerstvu, vodil je Dobovec, od leta 2005 naprej pa slovensko člansko futsal reprezentanco, ki je pod njegovo taktirko postala stalna udeleženka evropskih prvenstev. Slovenija je prvič zaigrala na EP leta 2003, potem pa še 2010, 2012, 2014, 2016 in 2018, ko je evropsko prvenstvo uspešno gostila prav Slovenija.
Futsal resda ni informatika ali kaka druga veda, a se hitro razvija in spreminja, predvsem pa postaja vse hitrejši,“ navrže Dobovičnik, ki meni, da take transformacije in evolucijo doživljajo vse športne panoge.

Doc, dobrodošel na klopi FC Litija in srečno ter uspešno v novi sezoni!