Grb LitijaV Litiji sta se srečala stara znanca iz prve futsal lige, ki sta pred tekmo zasedala sredino prvenstvene lestvice. Domači so se pred svojo publiko prvič predstavili v novih črno-roza dresih.
Gostje so prvi prišli do prave priložnosti v 3. minuti. Po lepi dvojni podaji s Hrvatinom je Depangher z roba kazenskega prostora ustrelil mimo gola Severja. Takoj zatem so Litijani prevzeli pobudo, gostje pa so prežali predvsem na protinapade.

 

FC Litija – KMN Bronx Škofije 3:2 (0:2)

LITIJA ŠD Litija, gledalcev 100, sodnika Šivic (Bled) in Močnik (Šenčur), delegat Žibert (Naklo).

Strelci:

FC Litija: Sever, Ručna, Hasanbegović, Turk, Vrhovec G., Begić, Šturm, Jelić, Bučar, Vrhovec N.

Trener: Tomislav Horvat

KMN Bronx Škofije: Kocjan, Čuk, Hrvatin, Peroša M., Depangher, Kamenčič, Radić, Mirković, Peroša J., Tatić, Zerbo, Tominec.

Trener: Dino Krivičič.

V Litiji sta se srečala stara znanca iz prve futsal lige, ki sta pred tekmo zasedala sredino prvenstvene lestvice. Domači so se pred svojo publiko prvič predstavili v novih črno-roza dresih.

Gostje so prvi prišli do prave priložnosti v 3. minuti. Po lepi dvojni podaji s Hrvatinom je Depangher z roba kazenskega prostora ustrelil mimo gola Severja. Takoj zatem so Litijani prevzeli pobudo, gostje pa so prežali predvsem na protinapade.

V 9. minuti so Škofjoti prišli do protinapada, Sever je obranil prvi strel Mateja Peroše, ta pa je potem spravil odbito žogo v gol in povedel Bronx v vodstvo z 0:1.

Domači so nadaljevali s pritiskom. V 10. minuti je Gašper Vrhovec podal ostro žogo z desne strani na gol črto Šturmu, z odlično obrambo pa se je izkazal Kocjan.

V 15. minuti je imel po prestreženi žogi na svojem delu igrišča in solo akciji preko celega igrišča lepo priložnost Ručna, Kocjan pa je bil spet na mestu. Minuto kasneje je vratnico s strelom z desne strani zadel Gašper Vrhovec, žoga pa se je srečno odbila v roke Kocjanu.

V drugem polčasu so spet bolje začeli gostje. Po podaji iz kota je v 21. minuti s strelom iz voleja na 0:2 povišal Čuk. Na nasprotni strani je s pravo bombo Gašper Vrhovec zadel stičišče stative in vratnice, žoga pa spet ni hotela v gol gostov.

V 24. minuti je imel Turk žogo v nogah dober meter od gola, vendar se je zapletel in lepa priložnost je splavala po vodi. Domači so potem od 27. minute dalje poskušali z vratarjem Gašperjem Vrhovcem v polju. V gol domačih se je postavil Gašper Vrhovec.

Po dolgem obleganju gostujočih vrat so domači v 31. minuti končno znižali na 1:2. Po kombinaciji celotne peterke je bil strelec Šturm. Obleganje gostujočih vrat se je nadaljevalo tudi v nadaljevanju.

V 34. minuti so tudi gostje postavili vratarja v polje in skušali umiriti igro. Vendar pa so kmalu naredili napako, Matej Peroša pa je zaradi brcanja žoge z igrišča dobil drugi rumeni karton in bil izključen. Domači so s tem dobili prednost igralca več za čas dveh minut. V 35. minuti je imel Šturm po podaji Ručne idealno priložnost za zadetek, vendar je streljal tik mimo desne vrstice Kocjana.

Le nekaj trenutkov kasneje so bili gostje v protinapadu v katerem so naredili peti prekršek ter izgubili žogo do katere se je dokopal Ručna, jo popeljal preko celega igrišča, s silovitim strelom zadel levi spodnji kot gostujočih vrat ter izenačil na 2:2.

Hasanbegovič je imel v 39. minuti dvoboj s Kocjanom iz oči v oči, zadel pa je vratarja v noge. Zato pa so imeli domači več sreče v naslednjem napadu, ko je po lepi akciji celotne ekipe s strelom s 6 metrov za 3:2 zadel Begič.

Po prejetem golu so bolj napadali gostje, a se rezultat do konca srečanja ni spremenil.