Grb LitijaFC Litija se je v 1. krogu 1. SFL v tekmi z aktualnimi državnimi prvaki predstavila v prenovljeni zasedbi, z novinci Turkom, Šturmom, Jeličem in Lahom. Domači so bolje začeli tekmo in povedli že v 4. minuti,ko je po podaji iz kota zadel Gašper Vrhovec. Le pol minute zatem, ko so igralci Dobovca krenili ssredine, je sledil odvzem žoge povišanje vodstva na 2:0. Vrhovec je s pravim evrogolom s približno 10m ometel pajčevino iz zgornjega levega kota vrat vratarja Marka Pečka.

V nadaljevanju 1. polčasa so pobudo prevzeli igralci Dobovca, vendar pa so domači z disciplinirano obrambo zaustavljali vse napade gostov.

V 15. minuti je bil Stres sam pred vrati domačih, Dimec pa se je izkazal z odlično obrambo. Že v isti minuti pa je sledilo izenačenje. S strelom po tleh z leve strani, je Dimca premagal prav Stres.

Do konca polčasa je ostalo pri rezultatu 2:1, čeprav sta imeli obe ekipi še nekaj lepih priložnosti.

V začetku 2. polčasa je po odvzeti žogi na sredini igrišča do strela prišel Vrhovec. Njegov strel je Peček obranil, Mordej pa je dobil rumeni karton zaradi vlečenja za dres v isti akciji. V 24. minuti je napako ob izhodu iz obrambe naredil Kordiš, Ručna mu je odvzel žogo in lepo zadel z desne strani za 3:1.

Sledilo je nekaj lepih akcij z zaključnimi streli na obeh straneh pri katerih sta se izkazala oba vratarja, tako Peček kot Dimec.

V 31. minuti so se pred Pečkom znašli 3 igralci Litije, vendar pa je Hasanbegović na koncu streljal mimo desne vratnice gostujočega vratarja. Dimec je po tem ukrotil še nekaj nevarnih strelov gostov.

Gostje so v 35. minuti iz igre potegnili vratarja in pričeli igrati s 5. igralcem v polju. Do priložnosti pa so potem prvi prišli domači, ko je Hasanbegović za las zgrešil prazna vrata po strelu preko celega igrišča. Kmalu pa je sledilo zmanjšanje na 3:2. Marot je lepo podal z desne strani. Ob levi vratnici je žogo pričakal Vojsk in jo potisnil v mrežo. Na zelo podoben način je v 38. minuti zadel še Stres in izenačil rezultat na 3:3.

V zadnjo minuto sta obe ekipi vstopili s po petimi prekrški. Sledilo je nekaj napadov Litije. V eni od akcij je Kroflič po prekinitvi igre brcnil Vrhovca, ta pa ga je z roko odrinil. Kroflič si je prislužil rumeni, Vrhovec pa direktni rdeči karton, tekma pa se je potem končala z remijem 3:3.

Prva tekma v sezoni 2015/2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekma v Litiji se je igrala na gole z okroglimi vratnicami, kar se je zgodilo prvič v zgodovini slovenske futsal lige. Okrogle vratnice so sicer priporočilo UEFA.