Po šestih mesecih premora se začenja nova sezona lige U19!

Ekipo U19 tudi v letošnji sezoni vodi Luka Bregar s svojima pomočnikoma Matevžem Osredkarjem in Željkom Pijetlovićem. Ekipa ostaja skoraj nespremenjena - s posoje se je v matični klub ŠD Mlinše vrnil Gašper Trdin, v Mlinše pa je odšel tudi Nejc Poglajen, iz Extrema je prišel Kristjan Mohar, blizu registracije in potrditve prihoda je tudi Jan Bogataj (prej Stripy). Kar sta pomembni novosti v letošnji sezoni sta to, da se sezona igra po ligaškem sistemu brez končnice ter da so igralcem letnika 2001 omogočili še enoletno udejstvovanje v tej sezoni, saj je bila prejšnja prehitro prekinjena. Danes, 20.9.2020, našo ekipo pred zaprtimi vrati čaka tekma z ekipo FK Trzin, ki je novinec v letošnji sezoni. Tekma se bo v ŠD Litija pričela ob 18. uri, sodila jo bosta Dejan Pačnik in Robi Žaberl. 

Izjave pred tekmo
Luka Bregar, trener: "Končno začenjamo z novo sezono, kar smo vsi čakali! Vesel sem, da ekipa ostaja skoraj nespremnjena, dobili smo dva dobra mlada igralca. Žal ekipe FK Trzin ne poznam, želim pa od svojih igralcev videti željo po igri, borbenost in seveda zmago! V zadnjem mesecu smo dobro trenirali, fantje so se držali navodil. Mislim pa, da motivacija in želja po tako dolgem premoru ne bi smeli biti vprašljivi."

Jan Mrva, igralec U19: "Na tekmi pričakujem zmago, saj na kaj drugega v Litiji ne igramo. Na tekmo smo se v zadnjem mesecu tudi fizično in taktično dobro pripravili. Kakšen teden ali dva treningov in kakšna tekma nam še manjka, da bomo na takšnem nivoju kot smo bili pred prekinitvijo prejšnje sezone. Imamo dobro strokovno vodstvo, ki nas usmerja in popravlja napake. Mislim, da bomo letos še boljša ekipa kot prejšnjo sezono, zato je naš cilj naslov prvaka. Tudi v Litiji je to navada. Imamo kvalitetne igralce in izkušene trenerje, upam in želim pa si, da nam bodo na kakšno tekmo prišli pomagati tudi Litijski levi. Seveda ko bo to dovoljeno."